kelet

2019.05.13. 17:00

Veszélyes bűnöző ólálkodott az erdőszélen Újfehértónál

Összeállításunkban felidézzük, miről számolt be a Kelet évtizedekkel ezelőtt ezen a héten.

Hetven éve írtuk

1949. május 13., péntek

Négy községben kapcsolják be a villanyt

Négy szabolcsi községben ünneplik a fényt. A nyíregyházi villanytelep brigádjai kapcsolják be a villanyt Tiszanagyfalu, Tiszalök, Tiszaeszlár és Büdszentmihály községekben. A négy település lakóinak régi vágyuk, óhajuk teljesült. Hamarosan sutba tehetik a petróleumlámpát, és helyette beszereltethetik lakásukba a villanyt, amely nemcsak világít, hanem rádiót szólaltat meg a falusi házakban, de gépet is hajt – megkönnyítve a nehéz emberi munkát.

Hatvan éve írtuk

1959. május 20., szerda

Körözött bűnözőt fogott el a munkásőr

Újfehértón a kismicskei határban egész nap az erdőszélen ólálkodott egy idegen alak. A határban dolgozóknak és az erdőben nyájat legeltető pásztoroknak feltűnt az ismeretlen férfi, aki zavart viselkedésével, kérdezősködésével felkeltette a gyanút maga ellen. A közelben dolgozott a földeken S. Nagy János munkásőr, aki igazoltatta az idegent, és mivel igazolvánnyal nem rendelkezett, előállította a rendőrőrsön. Kiderült, veszélyes bűnözőt fogott el, akit köröztek, mert megszökött egy büntetőintézetből.

Ötven éve írtuk

1969. május 16., péntek

Autóbuszjárat Ungvár és Nyíregyháza között

Tapolczai Kálmánnak, az Autóközlekedési Tröszt vezérigazgatójának a vezetésével autóközlekedési küldöttség tárgyalt Ungváron a Nyíregyháza–Ungvár között kialakítandó menetrendszerű autó­buszközlekedés ügyében. Megállapodtak abban, hogy a járatok hetenként kétszer, szerdán és szombaton közlekednek. Az első járat június elsején, szombaton indul Nyíregyházáról.

Negyven éve írtuk

1979. május 15., kedd

Új szálloda épül Szatmárban

A szatmári műemlékek, emlékhelyek messze földről vonzzák a látogatókat. A Nyírtourist, megyénk idegenforgalmi hivatala éppen ennek az igénynek a felismerésével döntött úgy, hogy a műemléki környezet központjában, Szatmárcsekén alakít ki szállodát. A régi kastély épületét alakították át, és ötven személy részére korszerű hotelt adnak át hamarosan a rendeltetésének.

Harminc éve írtuk

1989. május 15., hétfő

Szabadidőruhát rendelt Baktáról az Adidas

A baktalórántházi Vertikál Ipari Kisszövetkezet szabászata és varrodája a világpiacon is megjelenik. Kisszériás, 200–500 darabos tételeket varrnak az igényes nyugati partnereknek. A korábbi megrendelő, a Triumph helyett a Hungarocoop közvetítésével kerültek kapcsolatba a világhírű Adidas céggel. Nekik női, férfi sport- és szabadidőruhát varrnak.

Húsz éve írtuk

1999. május 18., kedd

Forman és Akimova aláírt a Szakszighoz

Évzáróval egybekötött értekezletre hívták a Szakszig NRK röplabdacsapatának játékosait. Bagaméry Lajos és Pető András elnökségi tagok hivatalosan is bejelentették, hogy a csapat szakmai munkáját nyártól a Forman József, Ludvig Zsolt edzőpáros, a BSE korábbi szakvezetői irányítják. Tény az is, hogy Natalja Amikova, a többszörös bajnok egri csapat egykori feladója visszatér Nyíregyházára. Papizsanszkaja, a tatabányaiak ütője is a Szakszig-birodalomhoz tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában