operation zebra

2019.05.16. 13:42

Zajlik a zebra terv végrehajtása Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében

Fokozott figyelem a gyalogosok biztonságáért!

Országos ellenőrzés-sorozatot hirdetett az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága Zebra terv elnevezéssel 2019. május 14-e és május 17-e között. A kampány célja a figyelemfelhívás, a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye városaiban is zajlanak az ellenőrzések. A közlekedők kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak elsősorban -az elvégzett baleseti kockázatelemzések adatai alapján- a fokozottan balesetveszélyes csomópontoknál lévő zebráknál.

Fotók és videó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedés résztvevőinek jobban oda kell figyelniük egymásra:

- Az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet!

- A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

- A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás!

- Adataink alapján az idei évben 2019. május 16-ig, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy gyalogos vesztette életét közúti közlekedési balesetben. Tegyünk azért közösen, hogy egyetlen tragédia se történjen a közutakon!

Kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra!

…hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában