Új piacot kapott Geszteréd

2019.06.06. 16:38

A közösségi élet színtere is lesz

A geszterédi új piac minta lehet sok kis település számára.

,,Micsoda hatalmas, isteni színház,/együtt az ételek és a virágok,/minden, ami jó, szép, a szájnak, a szemnek,/ kánaáni bőség.„ Kosztolányi Dezső Piac című versének ezek a sorai is elhangoztak Törő András iskolaigazgató előadásában csütörtökön Geszteréden a helyi termelői piac felavatásán.

Köszöntő helyett köszönet

A gazdasági élet fellendítésére, a helyben megtermelt javak értékesítése érdekében pályázott az önkormányzat a piac megvalósítására. Az említett költemény elmondása után Szabó József polgármester köszöntötte a vendégeket. Mint hangsúlyozta, nem köszöntőt, hanem köszönetet szeretne mondani, hiszen sok ember együttműködésének eredményeként valósulhatott meg a beruházás. Megköszönte mindenki munkáját a pályázatírástól és a tervezéstől kezdve a kivitelezésig és a műszaki ellenőrzésig.

- Nagyon sokat dolgoztak a közfoglalkoztatottak is, hiszen itt korábban egy mocsaras terület állt. Sokan szóvá is tették, hogy hová akarunk mi építkezni, de nem volt máshol terület – mondta a település vezetője. – Bízom benne, hogy itt nemcsak vásárolni fognak az emberek, hanem a mindennapi közélet színtereként társasági életet is élhetnek majd a helybeliek.

A település élni akar

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője is a piac közösségi jellegét emelte ki. Mint mondta, élet költözik arra a területre, amely egykoron magányosan árválkodott.

- A piac megépítésével olyan tér alakult ki, amely minta lehet sok kis település számára – fogalmazott a politikus, majd tájékoztatást adott arról, hogy a Területfejlesztési Operatív Program keretében mi minden valósul meg a térségben.

- A 6. sz. választókerület 33 településén 15 milliárd forint értékben összesen 104 fejlesztés, illetve beruházás valósul meg. Ebben többek között van hét piac, hét kerékpárút, kilenc egészségház, tizenhét energetikai fejlesztés. Bízom benne, hogy ennek a látványos fejlődésnek az is következménye lesz, hogy a fiatalok a tanulmányaik befejezése után visszajönnek a térségbe.

Részt vett az ünnepségen Bacskai József helyettes államtitkár is, aki köszöntőjében a következőket mondta:

– Több okból is örülök ennek a mai napnak. Örülök, mert szülőfalum gyarapodik, s ez a fejlődés biztos jele annak, hogy a település élni akar. A felavatandó emléktábla a dicsőséges múltat, nemzeti kultúránkat, Mátyás királyt idézi meg. Szigorú volt, de az ő idejében virágzott az ország.

A kivitelezők nevében elmondta gondolatait Bojti Ferenc vállalkozó is. Ezt követően felavatták a piacot, leleplezték az emléktáblát, majd a történelmi egyházak képviselői megáldották a beruházást.

MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában