hasra!

2019.06.17. 15:45

Bajtársukra emlékeztek

A kommandóscsapatoknak 24 óra leforgása alatt összesen hat versenyszámot kellett teljesíteniük.

Fotó: police.hu

Az V. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyét június 12-én és 13-án három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínen szervezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az idei versenyt kollégái a tragikus hirtelenséggel elhunyt 39 éves járőrve­zető, Plajner Ferenc rendőr törzs­zászlós tiszteletére átnevezték, ezzel is tisztelegve bajtársuk előtt.

Teljesítették a küldetést

– A megyei kollégák közreműködésével lebonyolított versenyen 13 megyei rend­őr-főkapitányság mélységi ellen­őrzési és közterületi támogató alegysége képviseltette magát. A csapatoknak 24 óra leforgása alatt összesen hat versenyszámot kellett teljesíteniük.

A versenyzők lövészeti, személyvédelmi, elméleti és éjszakai vezetéstechnikai, valamint a taktikai házban intézkedéstaktikai feladatokat hajtottak végre, az akadálypályán pedig fizikai erőnlétükről és állóképességükről adtak számot.

A második nap reggelére minden csapat teljesítette a küldetést, így a megmérettetés zárásaként kihirdették az eredményeket. A verseny győztese a Békés Megyei Rend­őr-főkapitányság csapata lett, megelőzve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csapatát – számolt be az eseményről a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában