Nyíregyháza

2019.06.18. 13:24

Bokréta virít az uszoda tetején

Elérték a kivitelezők a sportlétesítmény legmagasabb pontját.

Bokréta díszeleg a Szegfű utca sarkán lévő Bujtosi uszoda legtetején kedd délelőtt óta. Noha a sóstói 50 méteres medence mindig is a megyei vízilabdázás és úszás bölcsője marad, a szeptemberben átadandó sportlétesítmény új távlatokat nyit a medencés sportágak előtt Nyíregyházán.

– Jelentős állomáshoz érkeztünk az uszodaépítés történetében – nyugtázta dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere. – Tavaly a jégpálya átadásakor jegyezhettük meg, hogy több évtizedes álom vált valóra. Most hasonló a helyzet. Kilenc esztendeje kevesen gondolták volna, hogy ilyen mértékű fejlesztési csomagra lehetünk büszkék az ígérgetések helyett. Köszönet érte a kormánynak, a vízilabda szövetségnek, a vállalkozási szférának.

A 2004-ben alapított Aqua SE koordinálja a nagyszabású, közel 2,5 milliárd forintos beruházást. Hetven százalékban a nyereséges vállalkozások által átengedett adóforintokból, valamint az állam révén biztosított 750 millió forintos önerőből készülhet el a határidőre a Bujtosi uszoda, amelyben helyet kap többek között egy szabványos 50 méteres, 10 pályás, 220 cm mélységű versenymedence, egy 25 méteres tanmedence, egy 250 férőhelyes galériás nézőtér és több kiszolgáló-helyiség, a létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter.

– Amikor Nyíregyházán készültem a versenyekre, csak álmodtam egy ilyen uszodáról. Aztán jelen lehettem az alapkőletételnél, most pedig a bokrétaavató ünnepen. Felemelő pillanatok ezek – fogalmazott dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, majd hozzáfűzte: azzal, hogy elérték a legmagasabb pontot, egyszerre ünnepeljük az építőket és az építtetőket. Nemcsak az élsportolókat szolgálja ki az uszoda, hanem pozitívan hat az utánpótlás-nevelésre és a szabadidősportra is. A helyszíni bejárás arról győzött meg, hogy a szakemberek nagyon jó munkát végeztek eddig.

A bokrétát Tóth István tette ki az épület tetejére. – Stílusosnak is nevezhető, hogy engem ért ez a megtiszteltetés, hiszen én a tetőszerkezet szerelését felügyeltem. Egyszerűen, gyorsan ment, határidőre elkészült. Biztosan én is csobbanok majd az uszodában – jegyezte meg a GEMTECH Kft. építésvezetője, amikor kiszállt az emelőkosárból. Felemelő érzés lehetett neki a bokréta felhelyezése.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában