A szériának nincs vége

2019.06.14. 15:37

Büszkék nyelvvizsgasikereikre a Zelk-iskolában

Fontos a jó képességű, motivált tanuló, a támogató szülői háttér és a hozzáadott pedagógiai érték.

A Zelk-iskolában a diákok megtanulnak idegen nyelven gondolkodni | Fotó: Görömbeiné Pompár Zsóka

Hagyományosan sokan büszkélkedhetnek a Zelk-iskolában az eredményes nyelvvizsgával.

– Három összetevője van az elért sikereknek. Fontos a jó képességű, motivált tanuló, a támogató szülői háttér és a hozzáadott pedagógiai érték. A Zelk Zoltán angol és német két tannyelvű iskolában az első osztálytól heti 8 órában (5+3) tanulják a választott idegen nyelvet. Ennek is köszönhető, hogy iskolánkban természetessé válik a nyelvhasználat, diákjaink megtanulnak idegen nyelven gondolkodni – nyilatkozta Medve Róbert tagintézmény-vezető.

A legfrissebb összesítés szerint 26 nyolcadik osztályos, valamint egy hetedik osztályos tanuló szerezte meg az idei tanévben a komplex középfokú nyelvvizsgát. Több zelkes diák már a felsőfokú vizsgára készül, sőt Kovács Ditta, Ferencz Márton, Balla Evelin, Gombai Csenge meg is szerezte azt. Sikeresen szóbelizett felsőfokon Schmidt Fanni és Gégény Bianka.

A Zelk-iskolában a diákok megtanulnak idegen nyelven gondolkodni | Fotó: Görömbeiné Pompár Zsóka

A szériának közel sincs vége. Öten várják az értesítést a vizsga sikerességéről.

– Tizenkilenc gyermek már birtokában van a sikeres középfokú szóbelinek. Ők nyáron vállalják a további megmérettetést. Tanulóink minden évben messze túlteljesítik a központilag meghatározott szintet – jegyezte meg végezetül Medve Róbert.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában