fejlesztés

2019.06.19. 17:11

Centrumban a fejlesztések

A szakképzési centrumban ülésezett a GINOP bizottság.

Fotó: Palicz István

– Mintaértékűek azok a fejlesztések, amelyek a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban zajlanak, sokat tanulhatnak ezekből a jó gyakorlatokból hazánk más központjai – jelentette ki szerdán Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár és hozzátette: a szakképzés azokon a településeken működik jól, ahol a városvezetésnek és a meghatározó piaci szereplőknek, cégeknek egyaránt szívügye a minőségi szakemberképzés támogatása, Nyíregyháza pedig ilyen.

Fotó: Palicz István

A megyeszékhely szakképzési centrumának Dugonics utcai székhelyén tartotta júniusi ülését szerdán a GINOP Monitoring Bizottság, megszemlélve egyúttal a Nyíregyházi Szakképzési Centrum eddig megvalósult beruházásait is.

A résztvevők – köztük Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára – látogatást tettek az országban elsők között, tavaly ősszel átadott Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, ahol megismerkedtek a műhely eszközparkjával és szolgáltatásaival.

Fotó: Palicz István

– A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztését célzó pályázati projekt keretében több mint 512 millió forint vissza nem térítendő uniós forrás áll rendelkezésünkre a szakképzés népszerűsítésére, a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatására, a centrum 10 tagintézményének megismertetésére – árulta el Dancsiskóné Bakos Katalin.

A projektmenedzser hozzátette: a tanulói lemorzsolódások és a szociális hátrányok csökkentése érdekében bővítik azon tevékenységek körét, amelyek megoldást nyújtanak a szakképzés mai problémáira. – A 300 négyzetméter alapterületen kialakított, jól felszerelt Digitális Közösségi Alkotóműhely vonzóvá teszi a szakképzést minden generáció számára, pályaorientációs rendezvényeknek, tematikus szakmai napoknak, szakképzési fórumoknak ad otthont.

Mennyiség és minőség

– A térség gazdasági igényeire reflektáló, minőségi szakemberképzés jegyében segítünk a fiataloknak elsajátítani azokat a képességeket, amelyekkel érvényesülni tudnak majd a munkaerőpiacon. Az egy év múlva záruló fejlesztési projekt tanártovábbképzéseket, tananyagfejlesztéseket, tanórán kívüli programokat, színház- és múzeumlátogatást, valamint táboroztatást is tartalmaz – tájékoztatott Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Palicz István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában