Öt megyei intézmény

2019.06.24. 17:13

Család és iskola közös feladata

A görögkatolikus örökség bemutatása, közösségi programok szervezése és a családok védelme...

Ezekkel foglalkozik kiemelten a Hierotheosz Egyesület, amely a Civil Információs Centrum mellett a megyei család, esélyteremtő és önkéntes házat is működteti, és egy pályázaton keresztül lehetőséget kapott arra, hogy bekapcsolódjon a tehetségkutatásba. A Nemzeti Tehetség Program célja a szemléletformálás, illetve a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok támogatása.

Öt megyei intézmény

– A megvalósításba egy mátészalkai, egy máriapócsi, egy nyíregyházi és két kisvárdai általános iskolát vontunk be, 143 rendezvényt tartottunk, amelyeken 1721 gyereket és 1512 szülőt értünk el – számolt be az eredményekről Kiss András, az egyesület főtitkára, amikor hétfőn bemutatta a projektet összegző kiadványt. – A programok nem csak abban segítenek, hogy a fiatalok kibontakoztassák a tehetségüket, de abban is, hogy a szülők felismerjék: a gyerekük kimagasló képességekkel rendelkezik. Ebben a pedagógusok is nagyon fontos szerepet játszanak, így az ő munkájukat is szeretném megköszönni – tette hozzá Kiss András.

– Példaértékű az a munka, amit az egyesület végez, erre a programra különösen büszkék lehetnek – mondta Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, aki szerint a tehetség, amellett, hogy örömet szerez, sokszor nehézségekkel is jár – ezek kezelése a család és az iskola feladata, a program pedig ebben is segítséget nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában