SóstóZoo

2019.06.18. 14:34

Fél napra valóság lett a nagy álom

A sérült személyek olyan munkakörökkel ismerkedhettek meg, amelyekben soha nem dolgozhatnak.

Sok olyan fiatal él közöttünk, akiknek a betegségük, a fogyatékosságuk miatt csak álom marad az a munkakör, amelyet olyan nagyon szeretnének hivatásként végezni.

Rájuk gondolt az idén újra a nyíregyházi „Pro-Team” Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft., amikor megvalósította ismét a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! elnevezésű projektet, melynek lényege: megvalósul a fo­gyatékossággal élők nagy vágya, egy fél napra kipróbálhatják azt a munkakört, amelyben sohasem fognak majd tudni dolgozni. Paragh Nóra és Nagy Sándorné szakmai munkatársak szervezték meg ezt a programot, mely immár országos hírnévre is szert tett.

Nyílt napok keretében

– Ennek a projektnek a célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel. Különböző nyíregyházi helyszíneken rendeztük meg a napokban ezeket a különleges nyílt napokat, amelyeknek keretében a programra pályázó, fogyatékossággal élő jelentkezők bepillanthattak álommunkájukba a készséges partnerintézmények és vállalkozások közreműködésének köszönhetően – tájékoztatta lapunkat Paragh Nóra.

Az egyik fiatal átélhette, milyen lehet állatgondozóként dolgozni a Nyíregyházi Állatparkban

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által támogatott programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nemcsak a cég mutatkozott be a részt vevő fogyatékossággal élő embereknek, hanem egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló is.

Fodrász és műkörmös

– Ebbe a programba jelentkezhetett bármilyen jellegű, magán-, nonprofit szektorban vagy a közszférában működő munkáltató, vállalkozás és szervezet. A tucatnyi együttműködő partner között volt például fodrász, autószerviz, autóbusz-vezető, műkörmös, óvoda, számítástechnikai cég, de felajánlotta lehetőségeit a MÁV Zrt. és a Nyíregyházi Állatpark is.

Úgy gondoljuk, hogy a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!” kezdeményezés újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékossággal élő emberek támogatásában, megismerésében, elfogadásában, és elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában