parle tu français

2019.06.07. 12:24

Francia kéttannyelvű osztályt indít az Apáczai

Francia kéttannyelvű osztállyal várja diákjait a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Mivel a szeptemberben induló új tanévre már beíratták a szülők a gyerekeket, így a képzésre a következő beiskolázáskor lehet majd jelentkezni – jelentette be az intézmény pénteki sajtótájékoztatóján Andó Károly intézményvezető.

Fotó: Palicz István

– Az angol és a német kéttannyelvű oktatás mellett új színfolt lesz Nyíregyházán az a francia-magyar két tanítási nyelvű képzés, amelyre megkapta a hivatalos engedélyt az oktatásért felelős minisztertől a Nyíregyházi Tankerületi Központ, így a fenntartásunkban működő nagy múltú iskola 2020 szeptemberétől, első évfolyamon beindíthatja a francia-magyar két tanítási nyelvű osztályát – erősítette meg Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató.

Felmenő rendszerben

A gyerekek kommunikációs helyzeteken nyugvó, játékos feladatokon keresztül kezdik meg a nyelvtanulást, az osztályt anyanyelvi lektor segíti majd, aki kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy a gyerekek helyesen és pontosan szólaljanak meg franciául.

Fotó: Palicz István

A két tanítási nyelvű osztályban a diákok több közismereti tárgyat franciául tanulnak majd, s így ismerkednek meg a francia nép kultúrájával, történelmével is – hangzott el a tájékoztatón.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában