szeretet

2019.06.07. 08:22

Jelszavuk a régi: jobb adni!

Kétszáz négyzetméteres logisztikai központot épít a Magyar Református Szeretetszolgálat Gelénesen.

A Magyar Református Szeretetszolgálat rendszeresen oszt adományokat, képünkön dr. Fekete Károly püspök | Fotó: ÉKN

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2020 március végéig két korszerű logisztikai központot hoz létre, valamint három ingatlanját is fejleszti. Ezek egyike a most induló gelénesi beruházás is – tudtuk meg a szeretetszolgálat alapítványától.

Közelebb a rászorulókhoz

– A Magyar Református Szeretetszolgálat hazánk mellett nagy hangsúlyt fektet a kárpátaljai rászoruló magyarság megsegítésére is. Számos gyűjtést és adományosztást szerveztünk és szervezünk rendszeresen, mivel tapasztalataink szerint erre óriási szükség van a térségben.

A Gelénesen épülő raktárközpont nagy segítséget jelent majd a borsodi és szabolcsi térségben élő rászorulók megsegítésében, illetve egy árvízi szituáció esetén hatékony és gyors lehet a szervezetünk adománykoordinációja a térségben – hangsúlyozta Juhász Márton, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

A Magyar Református Szeretetszolgálat egy 650 millió forint támogatással megvalósuló beruházásában, Ebesen egy 1000 négyzetméteres, országos logisztikai központot hoz létre, a szabolcs-szatmár-beregi rászorulókat a gelénesi raktárból gyorsabban tudja majd elérni.

– A beruházás a gelénesiek számára is fontos, hiszen ennek köszönhetően a hatszáz fős település „felkerül a térképre” – tette hozzá Kanyó László, a Gelénesi Református Egyházközség lelkésze.

A logisztikai tevékenység fejlesztése mellett a szeretetszolgálat gépjárműparkja is bővül – közölte a szeretetszolgálat, amely 2006-os alapítása óta több millió embernek nyújtott segítséget határainkon innen és túl.

KM


Az elmúlt egy év mérlege

Tavaly 10 798 gyermek arcára tudott mosolyt varázsolni a szervezet a Nyilas Misi Pakk programjával. Közel 100 tonna élelmiszert adott át a Szeretetdoboz akcióival. A téli, hideg napokban 110 családot támogatott tűzifával, 8 kamionnyi, csaknem 24 millió forint értékű almaadományt osztott szét országszerte.

Az élelmiszer-felajánlásokat folyamatosan fogadja, 400 ezer forint értékben adott át családoknak élelmiszert, ruhát és játékokat az Irgalmas Samaritánus Gyermekotthonhoz és a Reményt a Gyermekeknek Alapítványhoz juttattak el.

A szünidőben kétszáz gyermek nyári táboroztatását vállalta fel, támogatóik jóvoltából, és ezer diákot ajándékoztunk meg iskolatáskával, tanszercsomaggal szeptember elején. A református egyház alapítványa a hátrányos helyzetű térségekben a felzárkóztatással is foglalkozik: 390 település 490 foglalkoztatási pontján 2389 fő foglalkoztatásával segítik egyházközségeik életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában