"Az emberi oldal is nagyon fontos"

2019.06.25. 20:48

Kérik és köszönik a kertvárosiak türelmét

Több utat újítanak fel egyszerre, ami nagy zajjal jár, de hamarosan a nyugalom lesz az úr.

Fotó: Dodó Ferenc

Sokan legyezték magukat a Dugonics köz és a Legyező utca közelében megtartott sajtótájékoztató idején, de nem mindenki tehette meg, hogy a kánikulában az árnyékba húzódjon. Az útépítő munkások kedd délután is dolgoztak, a munkagépek fel-alá jártak a napi rutinnak megfelelően. Az ott élők és az arra járók türelmét folyamatosan tesztelik, ezért is kért szót dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere:

– Túlzás nélkül állítható, hogy egy időben soha nem volt még ennyi fejlesztés a Kertvárosban. Ennek persze ára van. És most nem pusztán az anyagiakra gondolok, bár az sem kevés, sőt... Az emberi oldal is nagyon fontos. Senki sem örül annak, ha az ablaka mellett dübörögnek el a több tonnás tehergépjárművek. Az önkormányzatnak az a törekvése, hogy a lehető legjobban csökkentse a forgalmat a városrészben.

Dr. Ulrich Attila kitért az aktuális beruházásokra:

– Javában tart az úgynevezett barnamezős területek rehabilitációja a Tiszavasvári úti, volt Vay Ádám-laktanya területén. Az egykori parancsnoki épület technológiai transzferközponttá alakul. A kétszintes épületben konferencia-, rendezvény- és oktatótermek mellett tárgyalók és irodahelyiségek lesznek. A munkaterületen összesen tizenöt használaton kívüli épületet bontanak le, út, kerékpárút és járda épül, parkolókat alakítanak ki a közművesítés mellett. A közösségi parkban lesznek különféle utcabútorok, játékok, sporteszközök is.

– Megkezdődik a tervezett körforgalmi csomópont építése a Tiszavasvári út–Szélsőbokori út–Fokos utca kereszteződésében. A kivitelezés várható teljes befejezése: ez év decembere. Ha elkészül, lényegesen biztonságosabb lesz a közlekedés.

A megyeszékhely alpolgármestere egyéb kertvárosi utakról is beszélt:

– Megújult a Bottyán János utca 1728 méter hosszú szakasza. Ennek legalább akkora a jelentősége, mint például a Derkovits utca felújításának és a Rókabokori útnak. A kertvárosi utak olyan iparterületekhez vezetnek, amik a nagy cégek mellett kis- és középvállalkozásoknak is helyet adnak. Amint elkészül a 2,3 kilométeres Rókabokori út és becsatlakozik a nyugati elkerülőbe, akkor a teherforgalmat is oda vonzza. Lehetne tovább sorolni a fejlesztéseket, én most mégis csak ezúton is kérném a kertvárosiak türelmét és megértését, mert ha elkészülnek a beruházások, egyértelműen nyugodtabb és komfortosabb lesz az életük.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában