Apagy

2019.06.08. 15:16

KRESZ-tudós ovisok

Az élmezőnyben végeztek az apagyi óvodások a KRESZ-versenyen.

A Ficánka csoport ovisai a nyeremény kerékpárral

Az Apagyi Napsugár Óvoda és Bölcsőde Szociális Étkeztetés nagycsoportosai nemrégiben részt vettek az Ovi-Zsaru programban, amelynek keretében az országos Mini-KRESZ „Pindur -Pandúr Ki Mit Tud?” vetélkedőre is eljutottak.

Játékos tanulás

– A rendőrség már három éve tart rendszeresen bűnmegelőzési tájékoztatót az óvodásoknak, ahol megbeszélik a gyerekekkel, hogy miért ne álljanak szóba idegenekkel, vagy hogyan tudják helyesen tárolni a kerékpárjaikat – mondta el Kissné Leveleki Mária intézményvezető. – Az elmélet mellett a gyakorlatban is megmutatják a rend őrei a tanultakat a kicsiknek. Ehhez kapcsolódóan az ovisok színező jellegű munkafüzetet is kapnak, s van egy KRESZ-pálya is az udvaron, ahol a gyerekek gyakorolhatják a helyes gyalogos- és kerékpáros közlekedést, miközben megismerkednek a táblákkal is.

A versenyre az Országos Rendőr-Főkapitányságtól kaptak meghívót a Ficánka csoport tagjai, s a közel 240 csapatból az első 20 helyezettnek járt jutalom.

– A vetélkedőn a 6 fős csapat tagjai tesztlapokat töltöttek ki, emellett voltak ügyességi feladatok is, mint bólyakerülés vagy a gyalogosok elengedése, de a rajztudásukat is elő kellett venniük a gyerekeknek. A nyereményüket, egy sárga kerékpárt Jakab Máté, Jakab Sára, Lipták Ádám, Szi­lágyi Gergő, Szabó Csenge és Tóth Zoltán vehették át.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában