Új buszpályaudvarral gazdagodik a város

2019.06.24. 16:42

Letették az új buszpályaudvar alapkövét

Az organikus stílusú épület tökéletesen illeszkedik majd Csenger egyedi arculatához.

Hamarosan új, járási székhelyhez méltó buszpályaudvarral gazdagodik a szatmári város, mely nem csak az utazóközönség számára teremt 21. századi körülményeket, hanem különböző szolgáltatásoknak is otthont ad majd. Az épület – melynek terveiért Csernyus Lőrinc, Csenger főépítésze és társtervezőként Fridrik Mátyás felel – a város más középületeihez hasonlóan az organikus stílus jegyeit viselheti.

Az ünnepségen mondott beszédében Forján Zsolt, Csenger polgármestere kiemelte: az önkormányzat célja, hogy az építési munkálatok minél előbb elkezdődjenek, s erre minden esély meg is van, hiszen akár már jövő héten hozzáfoghat a kivitelező. Az organikus stílusú buszpályaudvar – amellett, hogy tökéletesen illeszkedik majd Csenger egyedi arculatához – több lesz egyszerű pályaudvarnál. Különböző szolgáltatások kapnak benne helyet, és az épület közvetlen környezetében egy nagyon szép parkot, valamint új parkolóhelyeket is kialakítanak.

Kovács Sándor (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a közösségi közlekedés fejlesztése igen nagy jelentőséggel bír, különösen egy olyan határmenti város esetében, mint Csenger. Nagyszerű dolognak tarja, hogy a csengeriek most egy új buszpályaudvarral gazdagodhatnak.

Ezt követően Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Wass Albert – Üzenet haza című versét hallgathatták meg a rendezvény résztvevői Szabó János, a Csengeri Helytörténeti Múzeum igazgatója előadásában. Az ünnepség végén Dr. Tőkés Zoltán református lelkész kérte Isten áldását az épülő új pályaudvarra, s az annak építésében résztvevőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában