LMP

2019.06.04. 12:35

LMP: Az Európai Parlamentbe küldött képviselők megfelelően képviseljék a magyar érdekeket!

Amiatt, hogy a trianoni békediktátum még ma is eleven seb, elsősorban a szomszédos államokat tette felelőssé keddi sajtótájékoztatóján dr. Szoboszlay György Csaba, az LMP megyei területi szervezetének elnökségi tagja.

– Amíg a 20. század a határokon túlra szakadt magyar nemzettest számára a jogkorlátozásokat vagy a teljes jogfosztást hozta el, a szomszédos országok nacionalista kampányai miatt a 21. század se sokkal biztonságosabb az előzőnél.

Gondoljunk csak az ukrajnai nyelvtörvényre, az egyelőre sikertelen szlovákiai „himnusztörvényre” vagy a székelyföldi Úz-völgyi katonatemető ügyére, amit 2. világháborús román katonatemetővé kívánnak átalakítani. Sajnos, az Európai Unió a saját tagországaiban sem képes kikényszeríteni a nemzeti kisebbségi jogok érvényesülését.

A magyar érdekek hatékonyabb képviseletére lenne szükség és a nemzet valamennyi társadalmi rétegét magába foglaló egyesítésére, nem pedig a romákat a nem romákkal, a hajléktalanokat az otthonnal rendelkezőkkel, vagy az eltérő szexuális irányultságú honfitársakat szembeállító politikára – hangsúlyozta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában