Kidőlt a ház fala Nyíregyházán

2019.06.22. 18:11

„Megdöbbentem, amikor értesítettek, hogy mi történt”

Váratlanul kiborult az egyik lakóépület oldala a Nefelejcs utcában.

Így festett a Nefelejcs utcai ház kidőlt fala péntek délelőtt

Fotó: Gulyás Emese

Megdöbbentő látvány fogadta tegnap a Nefelejcs utcában sétáló járókelőket. Az egyik lakóingatlan nyugati oldala egyszerűen kidőlt, belátást engedve az épület belsejébe. Az okokat egyelőre vizsgálják, a helyszínre érkezésünkkor az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. szakemberei már áramtalanították a lakóházat.

Volt néhány repedés

Az utcán közlekedők meg-megálltak az épület előtt, és sopánkodva csapták össze tenyerüket a ház láttán. Köztük volt Bodnár János is, akitől megkérdeztük, tud-e valamit az esetről. – Nem igazán tudok sokat elmondani, annyi bizonyos, hogy magántulajdonban van az épület. Már egy ideje nem lakják, ugyanis az idős hölgy, aki itt élt, meghalt. Emiatt, tudomásom szerint, árulták is az ingatlant.

– Korábban is látható volt néhány repedés a ház oldalán, szóltam is a tulajdonosnak, aki megnyugtatott, hogy tud róla, de ne aggódjak; csupán a szigetelés repedt meg – mondta el a szomszédos asztalosműhely tulajdonosa.

Nem számított rá

Hamarosan megérkezett a helyszínre a lakóingatlan tulajdonosa is – aki, mint kiderült, az építőiparban dolgozik –, hogy saját szemével mérje fel a károkat. – Megdöbbentem, amikor értesítettek, hogy mi történt. Nem gondoltam volna, hogy probléma lehet a házzal. Ugyan még nem tudjuk, mi történt, én úgy gondolom, hogy a nagy esőzések miatt dőlhetett ki a fal. A Bujtoson egyébként is nedvesebb a talaj, a ház fala pedig vályogtéglából épült, a víz pedig köztudottan nem tesz jót neki. Örülök, hogy nem okozott sérülést az épület, ugyanis már két éve nem lakják – mondta el az ingatlan tulajdonosa, majd hozzáfűzte: eddig árulták a házat, de az omlás miatt át kell értékelniük az épület és a telek további sorsát.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában