oroszlánok

2019.06.03. 07:39

Oroszlántalálkozó Nyíregyházán

Több mint 200 országban másfél millióan vallják magukat Lions-tagnak.

Dr. Chrabák László a lakóhelyén fogadhatta a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének küldötteit, mégpedig a szervezet regnáló kormányzójaként. A konvenciónak elnevezett országos találkozóra Zalaegerszegtől Szegeden át Szombathelyig érkeztek vendégek, akik egy hosszú hétvégét töltöttek a megyeszékhelyen.

A 101 éves Lions-mozgalom leginkább a látássérültek helyzetének javítását tűzte ki a zászlajára. A világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete.

„Részletesen kidolgoztunk egy hároméves fejlesztési stratégiát.”

Bár úgy tartják, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában, szívmelengető érzés lehetett a nyíregyházi jogásznak, dr. Chrabák Lászlónak, hogy a lakóhelyén fogadhatta a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének küldötteit, mégpedig a szervezet regnáló kormányzójaként.

Jószolgálati tevékenység

A konvenciónak elnevezett országos találkozóra Zalaegerszegtől Szegeden át Szombathelyig érkeztek vendégek, akik egy hosszú hétvégét töltöttek a megyeszékhelyen.

– Tíz éve volt először hasonló jellegű rendezvény Nyíregyházán. Most 45 klubból mintegy 150-en jöttek el. A megyeháza dísztermében volt a küldöttgyűlésünk, ahol Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntő szavai után a konvenció tagjai a világhírű Cantemus Kórus csodálatos előadását élvezhették, majd ezt követően minden flottul, a napirendi pontoknak megfelelően történt. Utána meggyőződhettek arról, hogy miért is élek a legek városában, rácsodálkozhattak a Jósa András Múzeumra, a Nyíregyházi Állatparkra, illetve részesei lehettek a jótékonysági LEO-futásnak – fejtegette dr. Chrabák László.

A 101 éves Lions-mozgalom leginkább a látássérültek helyzetének javítását tűzte a zászlajára. A világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete. Több mint 200 országban másfél millióan vallják magukat tagnak.

– Amikor 11 esztendeje Lions-tag lettem a feleségemmel, szerettünk volna egy olyan közösséghez tartozni, ahol a betegek segítése, a rászorulók támogatása a nemes cél. Az Első Nyíregyházi Lions Club kiváló példa a jószolgálati tevékenységre. Hét éve lettem tagja a kabinetnek, vagyis az országos vezetőségnek. Végigjártam a ranglétrát, a klub ajánlásával zóna- és régióelnök lettem, aztán első nyíregyháziként lettem alkormányzó, tavaly pedig kormányzó. Mivel katona voltam, tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent az: szolgálni.

– Nagy megtiszteltetésnek és felelősségnek tartottam a kormányzói feladatot, amelyből ez a hónap van hátra, utána pedig átadom a stafétát Boronkay Gusztávnak. Az eltelt évben sikerült a Lions Clubok Magyarországi Szövetségét egy tartós növekedési pályára állítani. A szervezet vonz­erejét példázza, hogy megalakult a debreceni, a budaörsi, a soproni és a békéscsabai klub is. Kiválóan működik a kommunikáció az oroszlanok.hu honlapon. Részletesen kidolgoztunk egy hároméves fejlesztési stratégiát, melynek az első esztendeje a tervek szerint alakult.

Összetartó a közösség

– Köszönettel tartozom a családomnak, hogy végig mellettem álltak és segítettek. A nyíregyházi oroszlántalálkozónak egyértelműen pozitív volt a visszhangja, le a kalappal mindenki előtt, akik részt vettek a szervezésben. Ez is bizonyította, hogy milyen összetartó közösség tagja lehetek az Első Nyíregyházi Lions Club tagjaként, a támogatásukat ezúton is köszönöm – mondta dr. Chrabák László.

LTL

Borítókép: A konvenció után a megyeháza előtt álltak meg egy kis időre a résztvevőkFotó: Kende László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában