Az álomból valóság lett

2019.06.14. 11:39

Országtérképet formálnak a tölgyek

Átadták a szimbolikus Liget projektet a megyei jogú városok polgármestereivel.

Fotó: Pusztai Sándor

Az álomból valóság lett. A szombaton megnyíló, látványosan felújított Tófürdő melletti fás részen a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozójára érkező polgármesterek elültettek egy-egy kocsányos tölgyet, az országtérképet formáló fáknak szimbolikus a jelentősége.

– Korábban a megyei jogú városok sporttalálkozóján jártam Nyíregyházán, akkor mutatta be elképzelését dr. Kovács Ferenc polgármester kollégám. Tetszett az egyedi ötlet, most pedig a Liget projekt átadásánál még inkább elismerésre méltónak tartom a kezdeményezést – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere. – Szervezetünk élharcosa a klíma- és a környezetvédelemnek. A saját környezetünkben mindannyian sokat teszünk a megújuló energiaforrásokért, az energiahatékony beruházásokért.

A pénteki átadási ünnepségen a Nyírség, a Szabolcs, az Igrice és a Figurás táncegyüttesek produkcióját a Szikes Zenekar kísérte.

– Nagyszerű érzés ennyi kiváló városvezetőt együtt látni. A mai faültetés üzenetet hordoz: mint egy édesanya, úgy öleli át a sok kocsányos tölgy a szép környezetet – jegyezte meg dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Kovács Ferenc elégedetten nyugtázta, hogy a terveiket siker koronázta:

– Különleges és méltó helyszín Sóstógyógyfürdő. A Liget projekt szomszédságában megújult a Tófürdő, a közelben található a népszerű Nyíregyházi Állatpark, valamint az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, augusztusra pedig kész a Sóstói Múzeumfalu, illetve a négycsillagos szálloda is a közelben épül. Rajtunk, nyíregyháziakon a sor, hogy megbecsüljük az értékeinket, ezek közé tartozik most már a Liget projekt is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában