segítség

2019.06.19. 19:00

Rászoruló hallgatókért

Összesen 1,38 millió forintos támogatást ítélt oda a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány

– Négyes átlag feletti eredményem van, s nagyon sok kreditet gyűjtöttem – mesélte Gerhard Fruzsina, aki negyedéves a Debreceni Egyetemen. Földrajz-német szakon tanul, s ha befejezi az egyetemet, tanítani szeretne.

– Már másodszor nyertem el a támogatást, de most először vettem át ilyen ünnepélyes keretek között. Nyáron dolgozom, és szeretnék egy kicsit pihenni is. Azt még nem döntöttem el, hogy mire fordítom a pénzt, de biztosan fontos célra – mondta.

Fruzsina az egyike annak a 26 fiatalnak, akik a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány támogatását elnyerték a 2018/2019-es tanév második félévére.

Az alapítvány kuratóri­umának elnöke, dr. Kovács Zoltán a városháza Krúdy termében tartott ünnepségen hangsúlyozta, 23 éve segítik a tehetséges hallga­tókat, s évente kétszer adják át a támogatást, ami egyszeri, vissza nem térítendő 40 ezer, 50 ezer vagy 60 ezer forint ­lehet; a döntésben fontos kritérium a tanulmányi eredmény.

Huszonhatan nyertek

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta: fontos célja a városnak, hogy a rászoruló, tehetséges, jó tanulmányi eredményt elérő, legalább öt éve Nyíregyházán élő, az első egyetemi és főiskolai diplomájukat megszerző fiatalokat segítsék. A kuratórium most 1 millió 380 ezer forintot ítélt oda a 26 hallgatónak. – Innen is üzenjük minden, a feltételeknek megfelelő hallgatónak, pályázzanak, mert az alapítvány támogatásával enyhíteni tudják a családok anyagi terheit.

Ádám sportmenedzser szakon most befejezte be a tanulmányait, nagyon jó eredménnyel államvizsgázott a Nyíregyházi Egyetemen, s harmadszor nyerte el a támogatást. – Valóban segítség volt ez, és minden hallgatónak az – vélekedett. Úgy tervezi, hogy egy kis pihenés után ősztől már a szakmájában dolgozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában