Nyíregyháza

2019.06.20. 14:00

Szebb és praktikusabb a Tünde utca

Európai uniós pályázati forrásokból újult meg a forgalmas utca Nyíregyházán.

Aki a Tünde utca környékén él vagy ott dolgozik, vagy csak átutazik rajta, megerősíti, hogy nagyon ráfért a felújítás a 2,5 kilométeres szakaszra. Csütörtökön hivatalosan is átadták az új alapokra helyezett területet, ahol ősszel kezdődtek el a munkálatok.

– Nyugodtan nevezhetem ezt is egy sikertörténetnek. Amikor annak idején a csapadékvíz-elvezetési problémát megoldottuk, tudtuk, hogy ezzel koránt sincs vége a beavatkozásnak. Az átgondolt fejlesztési stratégia részeként utat, kerékpárutat és járdát kellett építeni vagy megújítani. Ehhez szükség volt a közlekedők türelmére, amiért ezúton is jár a köszönet – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Én is meglepődtem, amikor azzal szembesültem, hogy 75 cég és vállalkozás található a Tünde utcán. Tavaly átadtuk a korszerűsített Lujza utcát, most ezen volt a sor. Az önkormányzat két európai uniós pályázati forrásból teljesen felújította a teljes szakaszt és új kerékpárút is épült, ez egészen a Kígyó utcától a Debreceni úton és a Tünde utcán át a Kállói útig nyúlik majdnem 8 kilométeren, azt pedig közel egy hónap múlva szintén átadjuk. Ebből a Tünde utcán 2,5 kilométernyi kerékpárút épült ki.

– A város déli részén a Tünde utca bonyolítja az egyik legnagyobb forgalmat. A járművek nagy tömegeket mozgatnak meg, ez megterheli az utat. Ráfért a felújítás – fűzte hozzá Mussó László önkormányzati képviselő. – Szintén fontos, hogy biztonságosabbá vált a kerékpározás Borbánya, Kistelekiszőlő és a belváros között. Megkerestek lakosok, hogy legyen több átkelőhely a kerékpárosoknak, mindezt megbeszéljük az illetékes szakemberekkel.

A Tünde utcai útfelújítás és a 2,5 kilométeres kerékpárút összértéke bruttó 952 millió forint.

– Nagy jelentősége van az életünkben, a működésünkben ennek a beruházásnak – vetette fel Dobi József, a Hübner-H Kft. gazdasági vezetője. – A leendő munkavállalóknál visszatérő kérdés: hogy jut el a céghez három műszakban vagy a hétvégi túlórában? Ez az útátadás felbecsülhetetlen értékű. A biciklitárolónkat meg kell dupláznunk. Nálunk 850-en dolgoznak és épül a 4. termelőcsarnokunk, stratégiai lépés az értékteremtő telephelyünk könnyebb megközelíthetősége.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában