Húszfős küldöttséggel vesznek részt

2019.06.14. 08:58

Székelyföldre készülnek a gazdák

Két helyi gazdálkodó is vendégül látja majd a jövő héten az illyefalvai Földész-fórum résztvevőit.

Csáky Béla gazdaságát is felkeresik majd a szakmai fórum résztvevői

Fotó: Galambos Béla

A III. Háromszéki Földész Fórumra hivatalos a Veisz János Keleti Kapu Ökotermesztők és Forgalmazók Egyesülete, Termelők Klasztere is.

Csáky Béla gazdaságát is felkeresik majd a szakmai fórum résztvevői
Fotó: Galambos Béla

Az egyesület népes, húszfős küldöttséggel vesz részt a június 20–23-a között a székelyföldi Illyefalván megrendezett fórumon. Az előzetes program szerint a június 21-ei plenáris ülésen a vendéglátó főrendező, helyi LAM Alapítvány vezetői (Klárik Attila és ifj. Orbán Miklós) részéről szakmai tájékoztató hangzik el az integrált agrárium perspektíváiról, a kiemelt projektek preferálásáról, az egészséges táplálék hazai fogyasztói társadalmának kiszolgálásáról.

Az anyaországból érkező előadók közül dr. Bardócz Zsuzsa professzor „Az organikus világ rendszere, hatása a termesztett növényekre, tenyésztett állatokra, az emberiségre a Földön” címmel tart előadást, a Biokultúra Szövetséget is képviselő dr. Roszik Péter pedig az ökológiai gazdálkodás égető szükségességéről beszél.

A III. Háromszéki Földész Fórumnak fontos része lesz egy úgynevezett szakmaturisztikai nap is, amely során a nyíregyházi küldöttség is ellátogat Csernátonba, ahol a híres Csernátoni Tájmúzeumon kívül megtekintik két helyi székely gazda, Moldován Csaba és Csáky Béla gazdaságát, majd Kézdivásárhelyen dr. Mucsi Mihály gazdaságával ismerkednek meg.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában