Mint egy szimfónia

2019.06.19. 14:00

Szívügyük a mátészalkai piaccsarnok

A nagypiac rekonstrukciója a mátészalkaiak szívügye, jó ütemben haladnak a munkálatok.

Nyírmeggyes felől Mátészalkára érkezve a városba látogatót az egykori KGST-piac helyén meglepő látvány fogadja. A területen az ott maradt, régi asztalok emlékeztetnek az egykori, szebb időket is megélt piacra, ahol, ha az időjárási viszonyok nem voltak elég kegyesek, sárban, latyakban voltak kénytelenek vásárolni a mátészalkaiak és a környékbeliek.

Most azonban, ha tekintetünk továbbvándorol a területen, a semmiből emelkednek a magasba az épület tartóoszlopai, és rajtuk a csarnok alapját adó fémváz. Úgy halad az építési munka, mint egy jól megkomponált szimfónia, mindenki a megfelelő időben, harmóniában végzi a feladatát. Szemet gyönyörködtető, ahogyan napról napra közelít a beruházás a látványterven is szereplő végeredményhez, és a semmiből folyamatosan nő ki az új piac­csarnok.

Valódi közösségi tér

– Mátészalka a közösségeinek köszönheti, hogy ennyire élhető, barátságos település. Attól, hogy tudunk egymásról, és törődünk egymással. Számtalan alkalommal tapasztaltam személyesen is, mekkora erejük van a közösségeinknek, mennyire egyként tudunk érezni, és össze tudunk fogni, ha kell – mondta el lapunknak dr. Hanusi Péter. A város polgármestere hozzátette: a nagypiac rekonstrukciója éppen ezért a szívügyük.

Az épület tartóoszlopai és a csarnok alapját adó fémváz már áll | Fotó: Cservenyák Olivér

– A beruházás helyi gazdaságélénkítő hatása megkérdőjelezhetetlen, azonban a pályázat benyújtása és megvalósítása mellett leginkább az szólt, hogy városunkban a piac fontos találkozópont. Gyermekkorunkban a piacra járás élményt, családi programot jelentett, mindannyian őrzünk legalább egy kedves emléket a mátészalkai nagypiacról, az ottani portékáról, az illatokról, a hangulatról. Szeretném, ha a gyermekeinknek is megadhatnánk ezt az élményt, ehhez azonban szükséges, hogy a piac megfeleljen a kor kihívásainak, s valódi közösségi térré váljon a huszonegyedik század szülötteinek is. Tekintettel arra, hogy a belvárosi zöldségpiac, az úgynevezett kispiac is hasonló közkedvelt találkozópont, jó hír a városlakók számára, hogy hamarosan ott is fejlesztések várhatók – jelezte Mátészalka első embere.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában