Jegyzet

2019.06.27. 13:42

Szomorú vasárnap

Rossz szomszédság, török átok, ötlött fel az ősrégi szólás, amikor először hallottam, hogy a kistelepüléseken élők följelenthetik a szomszédot vasárnapi fűnyírásért, hangosabb munkavégzésért.

Matyasovszki József

Aligha mások bosszantására ragadnak fűnyírót vasárnap az emberek

El is gondolkodtam, vajon kinek juthatott ilyesmi eszébe, ami miatt – csakhogy ne járjanak már annyit a hivatal nyakára, meg amúgy is, hadd üsse egymást a magyar – az önkormányzatok büntetni kezdenek.

Velem, de ugyanígy a szomszédommal is előfordult már, hogy vasárnap délután toltuk a fűnyírót, vagy vettünk fűkaszát magunkhoz, és eszünkbe se jutott „fölnyomni” a másikat. Mint ahogy az egymás mellett élés normáit se vesszük semmibe. Normális esetben akit zavarnak, szól, hogy nem lehetne-e lejjebb venni a hangerőt, ha a másik magától nem tudná. Aki vasárnap dolgozik, mondjuk flexel a ház körül, többségében nem azért teszi, hogy másokat bosszantson. Egyszerűen akkor ér rá. S ha valakinek nem ugyanez az indoka a pihenésre, jelentgetés helyett akár át is mehetne segíteni egy kicsit. Ez volna csak az igazi egymás mellett élés. Ellenkező esetben viszont fülemilefüttytől lesz hangos az egész ország, már ha értik, mire gondolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában