Ez mi lehet?

2019.06.07. 19:21

Videó: Titokzatos pukkanások tartják lázban az örökösföldieket

Egyre csak szaporodnak a Facebookon a posztok a misztikus örökösföldi pukkanásokkal kapcsolatban, van, aki már fel is vette a titokzatos hangjelenséget, amire persze minden kommentelő más magyarázatot adott. Talán a Levadászva szerkesztőjének van igaza, és csak azt halljuk, hogy „lőttek a jó időnek”.

Egyre csak szaporodnak a Facebookon a posztok a titokzatos örökösföldi pukkanásokkal kapcsolatban, van, aki már fel is vette a titokzatos hangjelenséget, amire persze minden kommentelő más magyarázatot adott. Talán a Levadászva szerkesztőjének van igaza, és csak azt halljuk, hogy „lőttek a jóidőnek”.

Örökösföldön élünk, és már jó pár napja, vagy akár egy hete is valamiféle pukkanó, dörrenő hang hallható minden napszakban. Legyen szó akár hajnali 5 óráról, vagy este 8 óráról! – írta levélben olvasónk. – Mi először vadászokra tippelünk, bár jó kérdés, errefelé ugyan mit keresnének? A lényeg, hogy iszonyat zavaró, mert a félősebb kutyák, mint amilyen a miénk is, a hang hallatán megijednek... A hang viszonylag sűrűn hallható, van, hogy pár perc alatt többször is!

Eközben a Facebook-on is beindult a virtuális kupaktanács:

Sziasztok! Tudja valaki, hogy mi az a durrogtatás, ami már második napja felkelti az embereket Örökösföldön? Nem szeretnénk a hosszú hétvégén is erre kelni! – írta valaki a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban. Volt, aki szerint valamiféle madárriasztóról lehet szó, mások jégágyúra tippeltek, volt, aki egy közeli építkezést tett felelőssé.

Tényleg létezik? Úgy tűnik, igen: a Levadászva egyik olvasója ugyanis videóit is készített, ami alatt tisztán lehet hallai a durranást.

Az első videóban 0:22-kor:

A második videó 0:50-kor:

Forrás: Levadászva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában