Helyi közélet

2019.06.28. 13:46

Visszakapcsolják a vizet a Huszártelepen

A tartozást nem engedik el, de a nagy meleg miatt újra használhatják a családok a vezetékes szolgáltatást.

Forrás: Illusztráció: getty images

A kánikulára való tekintettel péntek délelőtt visszakapcsolták a vizet Nyíregyházán a Huszártelepen azoknál a családoknál, ahol a felhalmozott tartozások miatt egy ideje szünetelt a szolgáltatás.

– A NYÍRSÉGVÍZ Zrt., egyeztetve Nyíregyháza város vezetésével, a jogszerű eljárás ellenére, s azt fenntartva, hogy a tartozások rendezése elengedhetetlen, pénteken megkezdte a feltölthető mérők beépítésével az ivóvíz-szolgáltatás visszaállítását 38 ingatlannál (két fogyasztónál időközben megállapodás született a tartozás rendezésére) – közölte a társaság. Június 26-án az említett lakótelepen 40 családnál korlátozták az ivóvíz szolgáltatást díjtartozás miatt. A korlátozási értesítőket – ütemterv szerint, május 21-ig, é tértivevényes levélben küldte ki a a NYÍRSÉGVÍZ Zrt,., mint írták: lehetőséget adva az adósoknak a tartozás rendezésére, részletfizetési megállapodás megkötésére, előrefizetős mérő beépítésével. A korlátozással érintett ingatlanoknál jelenleg 10 millió 47 ezer forint díjtartozás áll fenn, a háztartások különböző összegekkel adósok, a tartozás mértéke jellemzően többszázezres nagyságú, de akad 1 millió forinton túli tartozás is – olvasható a cég közleményében. Elmondták, csak azoknál az ingatlanoknál hajtották végre a korlátozást, amelyeknél 150 méteren belül elérhető a közkút, egyébként a hatályos jogszabály értelmében a közkútról történő ellátás is közműves ivóvízellátásnak minősül.

A társaság kommunikációs osztályának közleménye szerint a munkatársaik pénteken megkezdték a Huszár telepen a szolgáltatás visszaállítását, és a feltöltős mérő beszerelésének feltételeit is rugalmasan kezelik. Ugyanakkor meg kell állapodni a létminimum beállításában és a későbbi törlesztésben is, ezt készítik most elő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában