rajzpályázat

2019.06.20. 20:06

Zöldváros diákszemmel

Három kategóriában 77 rajz mutatja be, hogyan óvhatjuk a környezetünket, lakhelyünket.

Szélerőművek a háttérben, az utakon ökoautóbuszok és ökoautók járnak, nagyon sok a biciklis és rengeteg a zöld felület és a fa – mutatta be alkotását Repka Zoé, majd azt is elmesélte: a zöldjárművekkel meg tudjuk védeni a környezetünket, hogy minél tisztább és színesebb legyen a világ. Az Apáczai másodikos diákja csütörtökön a városháza Krúdy-termében a legjobbnak járó díjat vette át az alsósok között.

– A megyeszékhely önkormányzata a zöld város kialakítása projekt keretében megújította a Benczúr és Bessenyei tér, a Bujtosi-városliget, az Arany János utca és a Pazonyi tér zöldfelületeit, valamint elindult egy nagyon komoly fásítási program is. Az előbbihez kapcsolódva hirdettük meg három korcsoportnak Az én zöld városom című rajzpályázatot – mondta az előzményekről Jászai Menyhért.

Nyíregyháza alpolgármestere hozzátette: az elsődleges cél az volt, hogy a gyerekek környezettudatosságát erősítsék, hangsúlyozzák a környezetvédelem fontosságát. A beérkezett 77 alkotás pedig bebizonyította, már az alsós kisdiákoknak is megmozgatja a fantáziáját a a természet-, a környezet védelme, hogy élhetőbb és zöldebb legyen a világ és Nyíregyháza is. A díjátadáson az alsósok, a felsősök, valamint a középiskolások között nemcsak az első három helyezettet jutalmazták ajándékcsomaggal, hanem 1-1 különdíjat is kiosztottak.

Tulipán Laura, az Eötvös 11. osztályos diákjának a zöld várost bemutató rajzán a kerékpárküllők lombos fák, amit Nyíregyháza jellegzetes épületei vesznek körbe és természetesen mindenhol fa és fa, a környezetvédelem jegyében. – Amikor már összeállt, hogy mit szeretnék megmutatni, 3-4 óra alatt elkészült a rajz – mondta, és még megjegyezte: nem számított rá, hogy a második helyezett lesz a középiskolások között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában