Útfejlesztések

2019.07.18. 19:09

Az új aszfaltok végül összeérnek

A nyugati elkerülőhöz csatlakozó Nyíregyháza–Kótaj összekötő út is új burkolatot kap.

Már látható a körforgalom vonala és az utat szegélyező kövek is mutatják, hol halad a Nyírszőlős határában a közlekedési csomópont

Fotó: Pusztai Sándor

Jó ütemben halad a nyugati elkerülő építése, a munkálatok a Nyírszőlőst érintő szakaszon látványosak, az új körforgalom építése szintén a tervek szerint halad. A beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez tartozik, de a Magyar Közút is hozzájárul a Nyírszőlős, Kótaj felé vezető szakasz megújulásához a 3822-es útszakaszon.

 

Kopóréteg és új aszfalt

A vasúti átjáró után nem sokkal elkezdik az út korszerűsítését, a munkaterületet a hét elején adták át, a kivitelező 5,5 kilométer hosszan újítja meg ezt a szakaszt. A munkálatokról Óvári László, a Közút megyei igazgatója nyilatkozott lapunknak.

– A szakemberek elvégzik a meglévő burkolat profilmarását, majd a felülettisztítást követően egy úgynevezett 6 centiméteres kopóréteget terítenek le. A felújításban a kivitelező átépíti a buszöblök le- és felszállóperonjait, tartós burkolati jeleket festenek fel, cserélik a sérült úttartozékokat, valamint a vízelvezető, szikkasztóárkokat is kitisztítják – sorolta az igazgató.

Óvári László hozzátette: – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a körforgalom megépítését követően másfél kilométer hosszan a meglévő aszfaltburkolatot új kopóréteggel is ellátja.

Minőségbeli ugrás

A Nyírszőlős, Kótaj felé vezető út korszerűsítése kapcsán Jászai Menyhért alpolgármester kiemelte, hogy ez az 5,5 kilométeres szakasz fontos a nyíregyháziaknak, valamint a rétközi településeken élőknek, hiszen jelentősen megkönnyíti a településrészek között áthaladó forgalmat.

– Érdemes rendszerszinten áttekinteni Nyíregyháza útfejlesztéseit, a városlakók tapasztalhatják, hogy bel- és külterületen is rengeteg helyen dolgoznak az útépítő gépek. A Vasvári Pál utca felújítása szintén elkezdődött, ennek a fejlesztésnek az első üteme a nagykörútig tart.

– A következő ütemben folytatjuk majd a sort a nagykörúttól a Stadion utcáig. Ebbe a koncepcióba illik bele a Westsik Vilmos utca felújítása, amellyel mindenképpen meg kellett várni, hogy az elkerülő megfelelő készültségbe érjen. Tehát jelentős beruházások követik egymást, amelyek szinte összeérnek.

– Úgy gondolom, hogy jelentős minőségbeli ugrás lesz a 3822-es felújítása a Nyírszőlős felé közlekedőknek – összegzett el Jászai Menyhért alpolgármester.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában