Az újdonság erejével ható utak

2019.07.04. 07:18

Ezek az utak újulnak meg Nyíregyházán a nyáron!

A megyeszékhely több pontján újulnak meg utak ezen a nyáron.

A közlekedők türelmét és megértését kérik a kivitelezők

Fotó: Dodó Ferenc

Javában tart a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján” elnevezésű projekt, ami szeptember 30-án zárul. A megyeszékhely több frekventált helyén kezdődött el útfelújítás, járda- és kerékpárút-építés, okoszebrák kialakítása és buszöblök korszerűsítése. A megközelítőleg 1 milliárdos, 100 százalékban uniós, vissza nem térítendő támogatással bíró beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhat meg. A felújítási munkálatok idején kérik a járművezetők türelmét és megértését, és hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Türelem. A kánikulában ebből a szokottnál is kevesebb van. Miközben a munkások küzdenek a hőséggel, a kivitelezők arra kérik a közlekedőket, a városlakókat és az arra járókat, hogy legyenek megértőek az útfelújításokat illetően.

Közel egymilliárdos beruházás

Javában tart a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján” elnevezésű projekt, ami szeptember 30-án zárul. Ennek keretében a megyeszékhely több frekventált helyén kezdődött el útfelújítás, járda- és kerékpárút-építés, okos­zebrák kialakítása és buszöblök korszerűsítése. A megközelítőleg 1 milliárdos, 100 százalékban uniós, vissza nem térítendő támogatással bíró beruházásról Karóczkai Adrienn, az önkormányzat pályázatok és projektmenedzsment referatúra vezető helyettese kijelentette: – A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a város hat különböző pontján újulnak meg az útburkolatok, mégpedig járdával és kerékpárutakkal kiegészülve. A Rákóczi utca a Víz utcától egészen a körútig újul meg 555 méteren, és 60 méteren új járdaszakasz is épül. Eközben 3 buszmegállót szabványosítanak. Szegélybontással és a közművezetékek átépítésével kezdődtek el a munkálatok. A Bethlen Gábor utca felújítási munkálatai alatt 30 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben.

Szombatig a Rákóczi utcán az útépítési munkák a meglévő szegélykő bontásával, valamint az új szegély építésével folytatódnak. A munkálatok idején 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

A Vasvári Pál utca Rákóczi utca és Északi körút közötti szakaszán csütörtökön és pénteken a meglévő szegély bontása, valamint szombattól az új szegély építése esedékes, ott is 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Borbányán a Kőműves utcában, a Kalapos és a Nád utcában épül földútból aszfaltos útpálya.

Oroson a Naspolya közben és a Borostyán utcában épül aszfaltos út. Az előbbiben csapadékcsatorna-építés van folyamatban minimális forgalomkorlátozás mellett, a Borostyán utcában ezen a héten útalapot készítenek, ott félpályás útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Sóstóhegyen, a Jázmin köz útépítési munkálatainál jelenleg a közmű feltárása és a csapadékcsatorna építése az aktuális teendő. Az Aranykalász soron az úttükör és a zúzottkő útalap készítése van folyamatban.

A tervezett ütemben haladnak

Sóstógyógyfürdőn, a Blaha Lujza sétányon az út- és kerékpárút-felújítási munkálatok a tervezett ütemben haladnak, jelenleg a meglévő szegélykő bontása, valamint az új szegélykő építése, a kerékpárúton a térkő burkolat készítése időszerű. Szerdán kezdődött el az aszfaltburkolat marása a parkoló kijáratától kezdve a sétány végéig. A Sóstói úttól a parkoló bejáratáig tartó, körülbelül 70 méternyi távon a munkavégzés ideje alatt gépjárművel nem lehet behajtani. A parkoló bejáratától a kijáratáig a szakasz marásának idejére a Sóstói út felől a Kemecsei út irányába a gépjárművel közlekedést a kivitelező a parkolón áthaladással biztosítja.

Körforgalmat építettek

– A város életének újabb fontos beruházása készült el a Törzs utca és a Semmelweis utca négyágú körforgalmával – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester a keddi átadáson. Hangsúlyozta, hogy a körforgalom annak a fejlesztési csomagnak a része, melynek keretében három csomópontot építettek át az Örökösföldön.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában