Olaszliszkai emberölés

2019.07.15. 09:52

Feltételesen szabadult az olaszliszkai emberölés elsőrendű vádlottja

Feltételesen szabadult a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. A férfi hétfőn hajnalban hagyta el a Szegedi Fegyház és Börtönt – tapasztalta a helyszínen a közmédia munkatársa.

Fotó: Vajda János/MTI

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa júniusban döntött jogerősen arról, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai.

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét. A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként.

Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

- MTI -

Borítókép: 2009. március 11-én az áldozatot szimbolizáló bábu mellett állnak a vádlottak és börtönőrök Olaszliszkán, ahol megkezdődött Szögi Lajos megölésének helyszíni tárgyalása. A tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én.

Fotó: MTI Fotó/Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában