Autóbusz perontól a körforgalomig

2019.07.17. 14:16

Ennyi helyen folynak most munkálatok Nyíregyházán!

Jó ütemben haladnak a munkálatok a városban.

Forrás: Illusztráció: KM-archív

Megújul és körforgalommal bővül a Korányi Frigyes utca. A kivitelezés a Kosbor utcai körforgalomtól az Eperjes utcai kereszteződésig tartó szakasz felújításával kezdődik. Ezen a szakaszon már kiépült az ideiglenes forgalomtechnika. Felhívjuk az arra közlekedők figyelmét, hogy bevezetésére július 18-án (csütörtök) reggel 9:00 – 10:00 között kerül sor. Előreláthatólag 3 hétig lesz a belváros felé vezető félpálya lezárva, ez idő alatt a forgalmat az Eperjes utcai kereszteződésnél a szerviz útra terelik. Fontos változás: a felújítási munkálatok ideje alatt a szerviz út Eperjes utca és Kosbor utcai körforgalom közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend lesz érvényben, a belváros irányába.

A kivitelezés következő szakaszában a másik félpálya lesz korlátozva megint csak 3 hétig, a belváros felé haladók szintén a szerviz úton közlekedhetnek majd. Kérjük a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek ezen az útszakaszon.

Az új kerékpárút építési munkálatainál ezen a héten a Kállói úton a gyalogos- kerékpáros átvezetések építésénél időszakosan jelzőőrös forgalomirányítás várható váltakozó irányban. Várhatóan a jövőhét végén befejeződnek az aszfaltozási munkálatok a teljes szakaszon, és a július 29-ei héten megkezdődnek a padkaépítési, zöldfelület rendezési és végleges forgalomtehcnikai munkák. A teljes szakaszon a munkavégzés várhatóan augusztus 9-én befejeződik. Addig is kérjük a közlekedőket, hogy tekintettel az időszakos útszűkületre és 30 km/h sebességkorlátozásra fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett szakaszokon.

Jó ütemben halad a Rákóczi utca felújítása a Víz utcától az Északi körútig, valamint a Vasvári Pál utca első szakaszának felújítása a Rákóczi utcától az Északi körútig.

A Vasvárin ezen a héten szegély bontás és építés zajlik, időszakosan átmeneti útszűkületre, és lassabb haladásra kell számítani.

A Rákóczi utcán a buszöblök bontása és építése van folyamatban, ezért a buszöblök előtt a 2 forgalmi sáv átmenetileg 1 sávra szűkül. A munkálatok idején mindkét helyszínen 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

A Kertvárosban a Legyező-Dugonics utcák felújítás során jelenleg az aszfalt alsó rétegét építik a Legyező utcán (jobb oldalon) az Írisz utca felől a Dugonics utca irányába.

Folyamatban van a járdaépítés a (jobb oldalon) a Szélsőbokori út és a Fészek utca között.

Autóbusz peron és autóbusz öböl építése valósul meg a Legyező utca 12. számnál, valamint buszöböl épül a Dugonics utcán az óvoda előtti megállóban.

Járdaépítés zajlik a Dugonics utcán jobb oldalon a Derkovits utca irányába 150 m hosszon.

Továbbra is egyirányú forgalmi rend van érvényben a Legyező utcán a Fészek utcától a Szélsőbokori útig terjedő szakaszon.

Forgalomirányító fényjelző készülék segíti a biztonságos közlekedést a Dugonics-Legyező u. találkozásától a Fészek utcáig.

Új aszfaltos út épül a Simonyi Óbester utcában, ahol jelenleg a közműfeltárás zajlik, félpályás korlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Borbányán a Kőműves és a Kalapos utcában ezen a héten már zúzott követ szállítanak az útlapba, a Rezeda utcában szegély követ építenek. A jelenlegi munkafázisban mindkét utcában kismértékű forgalomkorlátozásra kell számítani.

Oroson a Borostyán utcában padkarendezés zajlik, a Babér utcában csapadék csatornát építenek a következő napokban, félpályás korlátozás mellett.

Sóstóhegyen a Jázmin köz útépítési munkálatainál jelenleg csapadék csatorna építés folyik. Az Aranykalász soron az útalap profilozása, aknák szintbe emelése, padkarendezés van folyamatban. A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatok mindkét sóstóhegyi helyszínen félpályás útlezárás mellett zajlanak.

A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérjük a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában