Nyíregyháza

2019.07.10. 07:48

Ha nyár, akkor közlekedésbiztonsági tábor

Baleset-megelőzési és rendészeti ismereteket, életre szóló élményeket szereznek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei baleset-megelőzési bizottság az idén 19. alkalommal rendezi meg Nyíregyházán a Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktábort, ahová nemcsak Magyarországról, de Romániából és Ukrajnából is érkeznek közlekedési szakkörbe járó gyerekek.

 

Szikszai Tihamér rendőr alezredes a keddi megnyitón elmondta: az idén nem 60-an, hanem 62-en vesznek részt a táborban, s az 1998-ban kitűzött célok ma sem változtak. Azt szeretnénk, ha a közvetlen szomszédságunkban élő gyerekek megismernék a Magyarországon érvényes közlekedési szabályokat, s a magyar fiatalok az ottani előírásokat.

Bemutatók, vetélkedők

Az egyhetes táborozás alatt főként a pihenésen és a kikapcsolódáson lesz a hangsúly, ám a programban szerdán rend­őrségi bemutató, csütörtökön közlekedési vetélkedő is szerepel, míg igazi kuriózumnak ígérkezik Kemecsén az atombunker meglátogatása – derült ki az egyhetes programról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában