Társasházi gondok...

2019.07.01. 10:19

Merő paranoiából valaki egy egész társasháznyi ember életével játszott a Sóstói úton?

A Levadászva olvasói levelet kapott, olvasójuk igencsak felháborodott azon, hogy egy lakó az egyik Sóstói úton lévő társasházban gyaníthatóan merő paranoiából kulcsra zárta a bejárati ajtót. Se ki. Se be.

A levél írója egy hosszú hétvégét követően este 22 óra után arra döbbentek rá, hogy nem tudnak bejutni az épületbe. Mindig kóddal jutnak át a mágneszárral védett bejárati ajtón, csakhogy egy vélhetően üldözési mániában szenvedőnek valószínűleg nem volt elég a saját bejárati ajtaját bezárnia, ezért kulcsra zárta az egész társasházat – írta a Levadászva.

A levél írója igen nehéz helyzetbe került, mert egyetlen kulcsuk volt csupán a lépcsőház bejárati ajtajához, amit egy rokonuknak adtak oda, aki a nyaralás idején a növényeket szokta gondozni. Persze végig lehetett volna csengetni a szomszédokat, de 22 óra után valószínűleg nem örült volna neki túlzottan senki. Maradt tehát a rokon: szerencsére ő hamarosan megérkezett a kulccsal, és és beengedte őket a saját társasházuk bejárati ajtaján.

A Levadászva nem győzi hangsúlyozni, hogy az „apró kellemetlenséget” leszámítva nagy baj is lehet az ilyen esetekből: Hogyan jutnának ki a pánikhelyzetben menekülő lakók egy füsttel teli lépcsőházból, aminek a bejárati ajtaja kulcsra van zárva? Hogyan jutna be a mentő, ha esetleg baj lenne? És persze ott a kérdés: milyen jogon zár be valaki egy társasháznyi embert?

Aki fél, az kérje a lakóközösséget, hogy szereljenek fel kamerát, vegyen dupla biztonsági ajtót, vagy betonozza be magát a lakásba… de mások közlekedését egy társasházban senkinek nincs joga korlátozni! – írta a Levadászva.

Forrás: Levadászva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában