Emléklap az ünnepeltnek

2019.07.13. 16:55

Mozdony a születésnapi tortán

Az egykori állomásfőnök sokat mesél unokáinak, dédunokáinak a MÁV mozgalmas életéről.

Takács Lászlónak felolvasta az emléklap szövegét Takács Ede

Moldova György író az egyik híres riportkönyvében találóan megfogalmazta: akit a mozdony füstje megcsapott, az többet nem tud elszakadni a vasút varázsától, különleges világától, egy életre a rabja marad. Így van ezzel a napjainkban Nyíregyházán élő Takács László is, aki jó pár évtizeddel ezelőtt, 1958-ban lett a Magyar Államvasutak alkalmazottja Záhonyban.

Takács Lászlónak felolvasta az emléklap szövegét Takács Ede

Folyamatosan érkeztek

Végigjárta a ranglétra összes fokát, s 1994. június elsején állomásfőnökként vonult nyugdíjba. A gyermekeinek, az unokáinak és a dédunokáinak mindig lelkesen mesél a vasútnál szerzett élményekről, a vasút mindennapjairól. Van is miről mesélnie, hiszen egykoron olyan mozgalmas volt az élet a záhonyi MÁV-átrakókörzetben, hogy több ezer embert is tudtak foglalkoztatni. Szinte folyamatosan érkeztek a Szovjetunióból a széles nyomtávú tehervonatok, amelyekről az árut át kellett pakolni az európai szabványnak megfelelő, normális nyomtávú vasúti kocsikba.

A napokban az egyik nyíregyházi étteremben ünnepelte 80. születésnapját családtagjai körében Takács László nyugalmazott állomásfőnök. Az egykori munkahelye jelképesen akkor is jelen volt, a születésnapi tortáját ugyanis egy mozdony díszítette, s kapott ajándékba egy állomásfőnöki sapkát is.

Emléklap az ünnepeltnek

Egyszer csak váratlan vendég érkezett a családi ünnepségre Takács Ede, a MÁV Zrt. debreceni igazgatóságának műszaki igazgatóhelyettese személyében. Az ünnepelt számára a MÁV emléklapját hozta magával, amit dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató és Dorozsmai Éva HR-vezérigazgató-helyettes írt alá. Az ifjú kolléga fel is olvasta az emléklap szövegét:

„Tisztelt Kollégánk, Kedves Laci Bácsi! Nyolcvanadik születésnapja alkalmából a vasútüzem érdekében kifejtett áldozatos munkájáért, hivatásszeretettel végzett szolgálatáért a MÁV vezetése nevében elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki. Biztosak vagyunk abban, hogy az elkövetkezendő időkben is mindig szeretettel gondol majd a vasutasok nagy családjára, ahol az újabb generációk követendő példaként tekintenek a tapasztalt elődökre. Az Ön számára az éveken át tartó, szigorúan beosztott szolgálatokat a jól megérdemelt pihenés váltotta fel. Kívánjuk, hogy még hosszú időn át jó egészségben, boldogságban töltse napjait szerettei körében.”

Takács László meghatottan köszönte meg a volt munkahelyétől kapott kedves szavakat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában