A várossá válás útján

2019.07.21. 13:49

Négy napon át ünnepelt Nyírbogát

Száz postagalamb és több ezer látogató vitte a jó hírét a jubileumi fergeteges forgatagnak.

Méltóképpen – intézményavatással, színes programokkal, jeles vendégekkel és sztárfellépőkkel – ünnepelte jubileumát a nagyközség legnépszerűbb nyári programja, a Bogáti Forgatag.

A Bogáti Forgatagból küldték útjukra a postagalambokat, dicső üzenettel, a nagyvilágba | Fotók: Palicz István

A 15. kulturális népünnepély első napján, csütörtökön átadták a település új bölcsődéjét, pénteken Opitz Barbi és Margaret Island koncertje vonzott tömegeket a községháza mögötti térre, szombaton pedig többek között Bunyós Pityu, Oláh Gergő és a Hooligans gondoskodott a fergeteges-forgatagos hangulatról. Vasárnap a lóerőké volt a főszerep: a futballpályán fogathajtó verseny várta a kikapcsolódni vágyókat.

Csapatmunka eredménye

– Az évről évre látogatottsági rekordot döntő rendezvénysorozatot 2005-ben a bogáti önkormányzat indította útjára. A műsorcsokor összeállításakor ezúttal is arra törekedtünk, hogy minél több helyi, illetve megyénkbeli előadót szólítsunk színpadra, így esett a választás például a bogáti óvodások és általános iskolások mellett a sonkádi származású Opitz Barbira, aki a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumba járt, valamint a Mátészalkán született és Nyírparasznyán felnőtt mulatós bokszolóra – mondta el dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester, majd emlékeztetett: az elmúlt években számos olyan beruházás történt Nyírbogáton az ott lakók életminőségének javítása jegyében, így például a közelmúltban átadott termelői piac és a kétcsoportos bölcsőde, az önerő nélküli szennyvízberuházás, de áldásként élték meg a helyiek a 471-es főút felújítását, a körforgalom megépülését és a külterületi kerékpárutak létrejöttét is. Utóbbi, illetve az új tornacsarnok, a műfüves pálya és a fitneszpark mozgásra, egészségesebb életmódra ösztönöz.

– A várossá válás útjára lépett nagyközség teljesítménye, valamint a jubiláló Forgatag töretlen népszerűsége csapatmunka eredménye, „kicsik” és „nagyok” közös munkája és sikere – tette hozzá.

Béke, harmónia, tisztaság

A nagyközség fejlődéséről elismerő szavakkal szólt a szombati, ünnepi díjátadásokat megelőzően Bacskai József gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Polgári András, a megyei kormányhivatal főigazgatója és Nyírbogát testvértelepülése, Szilágycsehi képviselője, Antal Katalin is. Miként a korábbi években, a rendezvény prominensei az idén is útjukra eresztettek a színpadról 100 postagalambot, hogy hírét vigyék a Bogáti Forgatagnak. Elhangzott: a galamb a béke, a harmónia, a tisztaság jelképe, ennek szellemében „száll” az üzenet a nagyvilágba Nyírbogátról ifj. Sarka Béla, a T-17 Mátészalkai Postagalamb Sportegyesület elnökének jóvoltából.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában