verseny

2019.07.16. 07:57

Szakmai verseny Kőlaposon

Csapatban és egyénileg összemérték szakmai rátermettségüket a megye hivatásos tűzoltói.

Tűzoltóversenyen mérték össze szakmai rátermettségüket a megye hivatásos tűzoltói július 12-én. A négy hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapatai előbb elméleti, majd jórészt gyakorlati feladatok során bizonyíthatták felkészültségüket.

Az elméleti tesztek kitöltését megelőzően Nagy József tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg a versenyt és köszöntötte az állományt, majd Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a szabályokat.

Kiérdemelték a dicséretet

Az irányítók, a gépjárművezetők és a beavatkozó állomány a tesztlapjaik kitöltését követően gépjárművezetési, tűzoltási, szerelési és műszaki mentési feladatok végrehajtásával teljesítették az összetett gyakorlati pályákat.

Az ezredes több okból is méltatta a megyei tűzoltók munkáját, értékelte egyfelől a helyt­állásukat a versenyen, illetve megdicsérte az állományt a június végi viharkárok felszámolása érdekében végzett, megfeszített munkájáért is.

A számos technikai eszközzel és felszereléssel igényesen megszervezett versenyen – a csapatok szereplése mellett – az egyéni teljesítményeket is elismerték.

Tudásuk és erejük összemérését követően a dobogó legtetejére a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állhatott, az egyéni teljesítményeket tekintetve pedig a beavatkozó állományból a mátészalkai Batta Béla tűzoltó őrmester, a gépjárművezetők közül a mátészalkai Antal Zoltán tűzoltó törzsőrmester, az irányítók közül pedig a nyírbátori Literáti Attila tűzoltó százados bizonyult a legjobbnak. Valamennyien hivatásosak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában