Sokan szeretnék, ha újra járna a kisvonat

2019.07.13. 08:15

Támogatják a kisvasút fejlesztését

A Nyíregyháza–Sóstó vonal felújításának tervezése is része a program II. ütemének.

Fotó: Hoványi Péter

Közleményt adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ, mivel „több lapban álhírek és valótlan állítások jelentek meg a magyarországi kisvasutak felújításáról”.

A felújítás sürgető

A kormány a múlt héten döntött a kisvasútfejlesztési program II. üteméről. A következő 3 évben 12,6 milliárd forint áll rendelkezésre 18 kisvasút pályájának és gördülőállományának tervezésére és ­felújítására. Köztük szerepel a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, a Hortobágy-halastavi ­Kisvasút és a Nyíregyháza–Sóstó vonal felújításának tervezése is.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos közölte: a program azért szükséges, mert több kisvasút az elmúlt években rendkívüli módon elhasználódott. A balesetveszély miatt a felújításuk sürgető, mert állapotuk miatt több vonalszakasz a bezárásközeli állapotba került. A kormány elkötelezett a természetjárás feltételeinek javításában, mert közös érdek, hogy Magyarországon többen túrázzanak, többen aktívabban és egészségesebben töltsék a szabadidejüket a természetben. A kormány ezért folyamatosan támogatja a természetjáráshoz kapcsolódó turisztikai attrakciók, turistaházak, kilátók, turistautak, vízitúra-megállók, kisvasutak rendbetételét és megújítását.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában