díszpolgár

2019.08.06. 10:31

Ajak díszpolgára lett a békéscsabai színésznő

Gubik Petra meghatódva vette át a díszoklevelet és a város címerét ábrázoló arany pecsétgyűrűt.

 

„Egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a település jó hírnevének öregbítéséhez, tekintélyének emeléséhez, polgárainak boldogulásához, a község fejlődéséhez és példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll” – indokolta döntését a Gubik Petrának küldött levelében Ajak önkormányzata, amely díszpolgári címet adományozott a fiatal énekesnőnek.

Petra meghatódva vette át a rangos elismerést a hétvégén a 11. Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztiválon, majd a közösségi oldalán is „hangot adott” a boldogságának.

Elgondolkodtatta

„Díszpolgár lettem! Ajak, a szülővárosom első női díszpolgára! Felbecsülhetetlen élmény! Ünnepélyes ceremónia keretében nyújtották át a díszpolgári címet jelképező díszoklevelet, illetve az ajaki címert ábrázoló arany pecsétgyűrűt.

Gubik Petra, Ajak első női díszpolgára.

Az érzés leírhatatlan, meghatódtam. Hálásan köszönöm a megtiszteltetést! Megkönnyeztem, s egyben elgondolkodtatott, honnan indultam, mennyi út van már mögöttem. Büszkén viselem majd, s féltve őrzöm ezt a kitüntetést, a város, szeretett otthonom dísz­polgári címét” – írta bejegyzésében a művésznő, aki a kisvárdai Weiner Leó Zeneiskolában tanult, nyolc évig zongorázott, mellette szolfézst tanult, 16 évesen pedig kapcsolatba került a színház világával.

Megvalósítja az álmait

Tíz éve a Békéscsabai Jókai Színház színésze, de folyamatosan játszik a Budapesti RAM Colosseumban, 2013-tól a Budapesti Operettszínházban is. „Mindig színész szerettem volna lenni. Az az álmom, hogy valami nagyot, maradandót alkotok, valami egyedit.

Fontosak számomra a szeretteim, a családom, a barátaim. (…) A mai napig szívesen zongorázom, és saját dalok írásával próbálkozom. Gyerekkori álmom egy saját zenekar. A zenét egy hihetetlenül fantasztikus kifejezőkészségnek tartom, ha nem lenne zene, én sem lennék” – írja önjellemzésében Ajak első női dísz­polgára.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában