Tiszatelek

2019.08.14. 12:39

Az iskolások átköltöznek az egykori óvoda helyére

A nebulók még önfeledten élvezik a nyári szünidőt, azonban az oktatási intézmények már hangosak a felújítási munkálatok zajától. Nincs ez másképpen Tiszateleken sem.

– Jó hír a számunkra, hogy a tankerületi igazgatóság megengedte szeptembertől két első osztály indítását a magas létszám miatt. Mivel 6. osztályban is van párhuzamos osztály, így szeptembertől tíz osztályban tanítanak majd a kollégáim, azonban az iskolában csak nyolc tanterem van. Szerencsénkre az új óvoda megépítése miatt üresen maradt az iskola szomszédságában lévő régi óvoda – tájé­koztatta lapunkat Molnár József, a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója.

– Az egykori óvoda épületét az önkormányzattól megkapta használatra a tankerületi igazgatóság, s most a tantermek kialakításán, felújításán dolgoznak a szakemberek. Festik a falakat, korszerűsítik a világítást és a fűtést. Szeptembertől két felsős osztály kap itt helyet.

Nevet is, sír is

A volt óvoda udvarán lévő játékokat a diákok használhatják szeptembertől. Az iskolai épület emeletén lévő öt kondicionált tantermet az öt alsós osztály foglalja majd el. Az emeleten lévő ablakok is megújulnak, valamint szúnyoghálót is kapnak.

Az intézmény vezetőjének egyik szeme nevet a fejlesztések és a növekvő létszám miatt, a másik azonban sír, ugyanis jelenleg négy tanítónőnek is tudna munkát adni, mert a korábbi kolléganők gyesen vannak, illetve mennek.

– Keressük a lehetőségeket, remélem, a tanévkezdésre megtaláljuk a megnyugtató megoldást – mondta az intézmény vezetője.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában