Tanévnyitó

2019.08.31. 13:14

Erősíteni kell a szakmunka presztízsét

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepélyes keretek között nyitotta meg a tanévet.

Példaértékű produkcióval kezdődött az Országos Szakképzési Tanévnyitó szombaton Nyíregyházán. A szakképzési centrum oktatói és tanuló közösen adtak elő egy dalt úgy, hogy előzőleg még a közönség soraiban ültek, aztán a színpadon mutatták be, miként tudnak együttműködni.

– Nagy öröm, hogy városunk lett a rangos esemény helyszíne. A szlogenünk az, hogy Nyíregyháza többet ad, és a szakképzési centrumunk rendszeresen ráerősít erre. Olyan kreatív programokat szerveznek, ami rájuk irányítja az országos vezetés figyelmét — említette dr. Kovács Ferenc polgármester a szépen kidíszített Dugonics utcai létesítményben. – Városunk látványosan fejlődik, ez többek között megjelenik az adóbevételekben is. Olyan fejlesztésekről beszélhetünk nap mint nap, amelyek igényt tartanak a szakképzett munkaerőre. A helyi foglalkoztatók a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal közösen arra törekednek, hogy minél több fiatal találja meg a számítását. Bízom benne, hogy a következő években még jobb eredményeket tudunk elérni – adott hangot reményének a városvezető.

 

Az ünnepi tanévnyitó vezérszónoka Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere volt, aki a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Magyar fiatal lett a világ legjobb bútorasztalosa a Kazanyban rendezett WorldSkills verseny döntőjében. Simon Krisztián aranyérme mellett további tizenegy Kiválósági Érmet szereztek a magyar szakképzésben tanuló diákok.

– A magyar csapat minden második tagja éremmel tért haza Oroszországból. Ez is alátámasztja, hogy világszínvonalú eredményeket érnek el a diákjaink, tehát jó úton haladunk – utalt rá beszédében az innovációs és technológiai miniszter. – Hétfőtől újra az ismerkedés, a felfedezés és az innováció útjára lépnek a diákok a szakképzésben. Kemény munka, kellő nyitottság és kitartás kell ahhoz, hogy elérjék a céljaikat. Felkészültnek kell lenniük ahhoz, hogy meg tudjanak felelni a kor kihívásainak. Magyarország hosszútávú sikereinek a záloga a minőségi szakemberképzés, ehhez pedig szükséges tovább erősíteni a szakmunka presztízsét.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában