Intézkedési terv készül

2019.08.30. 10:56

Lezárult az ÁSZ-vizsgálat

Megfeledkezett a nyilvános elszámolásról a Kék Nefelejcs Alapítvány.

A Szent Katalin Szeretetotthonban szociális ellátást nyújtott az alapítvány

Miután befejezte a Kék Nefelejcs Alapítvány 2015–2017 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), megállapította, hogy az alapítvány kialakította a szociális közfeladat ellátásának feltételeit, megteremtette a költségvetési támogatások átlátható, elszámoltatható felhasználásának feltételeit, a szociális intézményei működtetésére felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával azonban a nyilvánosság előtt nem számolt el, a beszámolókészítési kötelezettségének nem tett eleget.

A Szent Katalin Szeretetotthonban szociális ellátást nyújtott az alapítvány

Intézkedési terv készül

A nyíregyházi székhelyű Kék Nefelejcs Alapítvány 2015 és 2017 között két szociális humán szolgáltató intézmény fenntartásával és működtetésével vett részt az állami közfeladat-ellátásban: a Reménység Szenvedélybetegek Átmeneti Otthonában 33, a Szent Katalin Szeretetotthonban 99 férőhelyen nyújtott szociális ellátást, a szociális közfeladat ellátása érdekében pedig ellátási szerződést kötött a nyíregyházi önkormányzattal. Az alapítványt ágazati és kiegészítő pótlékok, támogatások illették meg, a szociális feladatellátáshoz kapott költségvetési támogatások összege 2015-ben 100,8 millió, 2016-ban 105,2 millió, 2017-ben 123,9 millió forint volt – áll az ÁSZ közleményében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában