Kelet-retro

2019.08.22. 08:00

Tejkifutásgátló Nyíregyházáról

Előkaptuk az 50 és 30 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Forrás: Pixabay

1969. augusztus 22., péntek

Tejkifutásgátló Nyíregyházáról

Nagy az érdeklődés a Nyíregyházi Elekterfém Ktsz. új terméke, a tejkifutásgátló iránt. Az új termék egyszerűségével, praktikusságával méltán kivívta a háziasszonyok és a kereskedelem képviselőinek tetszését. Amennyiben az új termék árát véglegesítik, már a jövő hónapban árusítják a megyében.

1989. augusztus 22., kedd

Lövöldözés Csengerújfalunál

A rendőrségtől kapott információ szerint augusztus 20-án 1 órakor Csengerújfalu térségében az államhatár román oldaláról R. Gy. és négy társa, román állampolgárok Magyarországra próbáltak szökni. Román területen egy román határőr elfogta őket. R. Gy. és a járőr között dulakodás kezdődött, miközben a román határőr fegyvere kétszer elsült, és R.-t a lövések súlyosan megsebesítették.

Társai a sérült segítségére siettek, a járőrt lefegyverezték, a fegyvert kiürítették és román területen eldobták. Ezután az országhatárt átlépték. Csengerújfaluból a sebesültet a mentők a nyíregyházi kórházba szállították, ahol jelenleg is gyógykezelés alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában