Nyíregyháza

2019.08.28. 16:02

Új köntöst kapott az ÉVISZ

Az épület modernizációjának eredményeként a fűtési költségek jelentősen csökkennek.

Befejeződtek az energetikai felújítások a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakgimnáziumában (röviden: az ÉVISZ-ben). A megyeszékhely önkormányzata több mint 627 millió forintot nyert el az önkormányzat épületeinek (a teljes projekt érinti még az Albérlők Házát, a Gárdonyi-iskolát, a Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskolát és az éjjeli menedékhelyet is) energetikai korszerűsítésére, ebből az összegből bruttó 142 millió forintot fordítottak arra, hogy az ÉVISZ-ben megújulhasson a homlokzat, a lábazat, a padlásfödém szigetelése, kicseréljék a külső nyílászárókat és a radiátorokat, ahogy két korlátliftet is kialakítottak a szakemberek, s befejeződött a külső hőszigetelés is.

Csökkenő költségek

Az épület modernizációjának eredményeként a fűtési költségek jelentősen csökkennek, hatékonyabbá válhat az energiafelhasználás – hangzott el a felújítási munkálatok végét jelentő sajtónyilvános bejáráson. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere úgy fogalmazott: az idén már három iskola és tizennyolc óvoda és bölcsőde újult meg, a mostani fejlesztés ebbe a sorba illeszkedik.

Erősödő kapcsolat

- Az új tanévben már egy megújult iskolába érkezhetnek a diákok, sőt, az intézmény előtti útszakasz is új aszfaltréteget kap – emelte ki dr. Kovács Ferenc.

- Örömteli, hogy egyre erősebb a kapcsolat a Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a megyeszékhely önkormányzata között – ezt már Pájer Attila, a szakképzési centrum kancellára mondta a szerdai rendezvényen. Megköszönte a város eddigi támogatását, amit a Sipkay és az ÉVISZ felújításánál nyújtottak, majd megjegyezte: bízik abban, hogy a szakképzési centrumhoz tartozó további iskolák is hamarosan áteshetnek a mostanihoz hasonló „ráncfelvarráson”. Andó Károly, a városrész önkormányzati képviselője köszöntőjében aláhúzta: a körzet erősödik, ezt jól mutatja a Búzaszem óvodában és a Kazinczy-iskolában már befejezett fejlesztés, nem beszélve a mostani, az ÉVISZ-ben elvégzett munkáról.

- Bízom abban, hogy a tankerülettel és a szakképzési centrummal elkezdett úton tovább tudunk menni a jövőben – fogalmazott Andó Károly.

- A jó tanulmányi és versenyeredményekkel igyekszünk majd meghálálni azt, hogy az iskolánk új köntöst kapott. Köszönöm a projekt összes résztvevőjének a munkáját, és azt, hogy a menet közben felmerülő problémákat rugalmasan és gyorsan sikerült áthidalnunk – emelte ki köszöntőjében Barna Zoltán, az ÉVISZ igazgatója.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában