Kelet-retro

2019.09.24. 08:36

70 éve fejlődött igazi üdülőhellyé Sóstó

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország hetven évvel ezelőtt ezen a napon.

1949. szeptember 24., szombat

Hatvanszor annyian keresték fel Sóstót a nyáron, mint egy évvel korábban

Nyíregyháza országos hírű fürdőhelyét, Sóstót komoly anyagi áldozatokkal hozta rendbe városunk. A szálloda rendbe hozásával, felszerelésével, a parkírozással, a strand újjáépítésével túlteljesítettük Nyíregyháza hároméves tervét, mert a munkák nagy részét csak későbbi időpontra kellett volna elvégezni. Július 4-én megnyílt a strandfürdő, és az esős napok kivételével naponként ezrek látogatták Sóstót. Amíg tavaly mindössze 4900 látogatója volt a fürdőnek, idén nyáron egyetlen vasárnap 11 ezer dolgozó talált pihenést a vízben, az árnyas parkban. Egész nyáron 275 ezren keresték fel Sóstót, tehát hatvanszor annyian, mint az elmúlt évben.

Ezen a nyáron fejlődött valóban üdülőhellyé Sóstó. Budapestről és az iparvidékekről több száz munkást üdültetett nálunk a szaktanács, s az üdülők két hét után kipihenve, újult erővel foghattak munkához. A következő évben, az ötéves terv első esztendejében még több dolgozónak nyílik majd alkalma arra, hogy jól végzett munkája után nyugodt pihenést találjon fürdőhelyünkön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában