Nyíregyháza

2019.09.24. 13:08

A Lego-hegyen is túl: kültéri tanterem a Kertvárosban

A különleges osztálytermet a LEGO Manufacturing Kft. pályázatán nyerte el az iskola.

– Kisdiákként nem legóztam, akkor ismerkedtem meg az építőkockákkal, amikor a gyerekeimmel játszottam. Képzeljétek el, hogy engem is lekötött, ez egy nagyon kreatív játékforma – szólt dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a kertvárosi általános iskola tornatermét zsúfolásig megtöltő gyereksereghez. Az apropót az szolgáltatta, hogy a meghívó szerint „kültéri tanteremmel bővül a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye”. A helyszínen kiderült, hogy ettől jóval több újdonsággal gyarapodott az iskola, amely a LEGO Manufacturing Kft. pályázatán közel 5 millió forintos értékű támogatásban részesült.

– Ma adjuk át azt a különleges osztálytermet, ami egy többfunkciós filagória: az udvaron, csodálatos, természetközeli környezetben, madárcsicsergés közben helyet adhat tanítási órának vagy akár szülői értekezletnek, osztálytalálkozónak, családi napnak – említette Horváthné Reményi Lívia igazgatóhelyettes.

A Könyök utcai iskolában magasba lendültek a karok, és elkezdődött a tanításmentes nap. Bár oktatási órák nem voltak, megtanultak játszani – nyolc különböző állomáshelyen próbálhatták ki a gyerekek ügyességüket, rátermettségüket, kreativitásukat.

– Nagyon tetszettek a legók, amit csak lehetett, kipróbáltam – árulta el az elsős Ember Benedek, akinek a nővére előbb a tánctudását mutatta meg a közönség előtt, majd ő is végig járta a menetlevéllel az állomásokat: – Szeretek ebbe az iskolába járni. Már vártam ezt napot, és jól éreztem magam. Máskor is fogunk játszani a sokféle legóval – ígérte Gréta, miközben gyerekzsivajtól volt hangos az immár kültéri tantermével is büszkélkedő kertvárosi iskola.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában