Új repülőgép-szimulátor és tároló hangár

2019.09.23. 15:28

Ahol a pilóták az égig nőhetnek

Veres Zoltán égre festett szíve hűen jelzi: Nyíregyháza mindig a repülés fellegvára volt, s az is marad.

Fotó: Máté János

„Nyíregyháza többet ad” – cseng ismerősen a megyeszékhely városvezetésének szlogenje, és most már nyugodtan hozzátehetjük: pilótából is. A nyíregyházi repülőtéren ugyanis hétfőn adták át a Tréner Kft. Oktatóközpontját, benne új repülőgép-szimulátorral és tároló hangárral. Komoly igény volt rá: jelenleg mintegy 120 kadét és hallgató bontogatja itt szárnyait, Európa több országából.

 

– A pilótaképzésben mindig nagy szerepet játszottak a szimulátorok, és jelentőségük egyre nagyobb lesz a jövőben – mondta el a fejlesztés hátteréről Horváth Péter, a Tréner Kft. ügyvezető igazgatója. Az új, 2000 négyzetméteres hangárban pedig a cég flottáját lehet megfelelő körülmények között tárolni, ezzel is megfelelve a repülésbiztonsági elvárásoknak.

A felsőfokú oktatási rendszerbe integrált nyíregyházi pilótaképzés több mint fél évszádos múltjáról Vassné dr. habil. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora emlékezett meg. A jelenről szólva pedig a legfontosabbnak a képzés magas színvonalának őrzését tartotta, s persze az egyetem, a képző cég és a városvezetés együttműködését. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ezt erősítette meg, fontos állomásokkal, fejlesztésekkel támasztva alá szavait. Veres Zoltán műrepülő bemutatója aztán szavak nélkül is beszédes volt.

Fotó: MTI/Balázs Attila

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában