Nyíregyháza

2019.09.16. 16:29

Autómentes nap Nyíregyházán

Szerdán két helyszínen rendezik meg a tartalmasnak ígérkező programot.

Forrás: Dodó Ferenc

– Különleges lesz a mostani autómentes nap Nyíregyházán, hiszen ezúttal két helyszínen várjuk a lakosokat: a Kossuth téren és a felújított városligetben. Szerdán délután kettőkor kezdődik a programsorozat, ami az Európai Mobilitási Hét részét képezi – mondta dr. Ulrich Attila, a városházi sajtótájékoztatón. Pató István, a polgármesteri hivatal osztályvezetője hozzátette, hogy az elkészült és az aktuális fejlesztések során mindvégig szem előtt tartották a kerékpárosok érdekeit.

Fotó: Dodó Ferenc

Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány elnöke közölte, hogy már tizennyolc esztendeje rendezik meg az autómentes napot Nyíregyházán.

– Látványosan megnőtt a kerékpárút-hálózat száma a városban. Nekünk, bringásoknak ez nagyon jó érzés. Szerdán is ezt népszerűsítjük. Remélhetőleg sokan tartanak velünk mindkét helyszínen.

Tokár Róbert főszervező ízelítőt nyújtott a programokból: – A Kossuth téren a VIDOR Fesztiválon is fellépő Naninski utcai művész nyitja a rendezvényt. Utána jön a 2Step Dance Crew, háromtól autós balesetet szimulálunk, Majoros János triál bemutatóval készül, fél öttől indul a kerékpáros felvonulás, a visszatérő kerekeseket a Realmen együttes koncertje fogadja. A Bujtosi Városligetben lesz kerékpáros ügyességi pálya, óriás mászófal, mega ugrálóvár, rollerverseny, élő csocsó, bemutatót tart a Nyír1 Kutyasport Akadémia és ki lehet próbálni a mediball-t is. Mindkét helyszínen pecséteket lehet gyűjteni, és aki ötöt felmutat, azok között az első 200 résztvevő pólót kap ajándékba. A főnyeremény stílszerűen egy városi kerékpár lesz.

A Kossuth téri kísérő programokban többek között igénybe lehet venni az egészségügyi állapotfelmérést, kitelepül az Európai Unió információs pontja, gokartpályát használhatnak és paprika wellness elnevezéssel határon átnyúló projekt mutatkozik be. Ki-ki megtalálhatja a neki tetsző standot az autómentes napon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában