Nyíregyháza

2019.09.18. 15:30

A beruházás 125 új munkahelyet teremt

Szerda délután óta bokréta díszíti a Hübner-H Kft. új, 4. számú csarnokát, ami azt jelzi: a kivitelezők elérték az épület legmagasabb pontját.

A 3,4 milliárd forintos beruházás, amelynek megvalósításához a kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, 125 új munkahelyet teremt Nyíregyházán. Az ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, a fejlesztést nagy versenyben nyerte el a nyíregyházi cég, majd hozzátette: biztos abban, hogy a beruházásnak itt van a legjobb helye.

Elkötelezett munkavállalók

Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója a kezdeteket is felidézve elmondta, a ma már több mint 850 dolgozót foglalkoztató Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 1997-ben telepedett le Nyíregyházán, a csuklós buszokhoz és sínes járművekhez – leginkább villamosokhoz és metrókocsikhoz – gyártott átjáró rendszerek mellett a speciális gumiipari termékek gyártása is nagy ütemben fejlődik. A csúcstechnológiáknak köszönhetően a Hübner-H Kft. nyíregyházi üzeme a cégcsoporton belül és világszinten is a gyártás központjává vált, és ez szükségessé tette egy új termelő csarnok felépítését.

– A fejlesztéssel az a célunk, hogy javuljon az alkalmazott technológia minősége, ezzel párhuzamosan nőjön a termelékenység, mindezek eredményeként pedig a jövőben is sikeresen szerepeljünk a nemzetközi versenyben, eleget tudjunk tenni a folyamatosan növekvő igényeknek, és megszilárdítsuk 70-80 százalékos piaci részesedésünket a járműipari harmonikák gyártásában. Az elmúlt évek eredményeit nem tudtuk volna elérni elkötelezett és motivált munkavállalóink nélkül, így nemcsak a magyar kormánynak és a nyíregyházi önkormányzatnak szeretnék köszönetet mondani, de nekik is – mondta Ingo Heerdt.

– Amikor egy cég komoly fejlesztést hajt végre, azzal nemcsak az adott vállalat erősödik, de az érintett város is, hiszen nő a foglalkoztatás, és ha magasabb az árbevétel, azzal nő az adóalap is – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Minden ilyen beruházás egyben visszaigazolás is, hiszen azt jelzi, hogy sikeresek az együttműködések, amelyekben az önkormányzat is partner. A Hübner azért is követendő példa, mert a társadalmi felelősségvállalásuk is kiemelkedő: támogatják a sportot, a kultúrát, aktív részesei a város életének – tette hozzá a polgármester.

Vonzó célpontokká váltak

– Mint minden nagy nemzetközi cég, nyilván a Hübner is figyelemmel kíséri a világban végbemenő változásokat, és követik a gazdaságban is jellemző dimenzióváltást, amelynek vannak nyertesei és vesztesei – kezdte köszöntőjét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve: Magyarország az előbbi országok közé tartozik: tavaly és az idei esztendő első negyedévében is az Európai Unió leggyorsabb gazdasági növekedési ütemét érte el a magyar gazdaság: hazánk egyike annak a 35 országnak, amely 100 milliárd euró fölötti exportra képes.

– Az elmúlt esztendőkben mindig megdőlt az aktuális beruházási és exportrekord, a cégeknek a munkanélküliség helyett ma már munkaerőhiánnyal kell megküzdeniük. Tavaly 98 beruházásról állapodtunk meg, ezek nagy része pedig vidéken valósul meg. A megyeszékhelyek vonzó célpontokká váltak, ami nem véletlen, hiszen ezekben a városokban rohamosan fejlődik az infrastruktúra, az oktatás, és ezek azok a települések, ahol még van munkaerő-tartalék. A megyei jogú városoknak a kormány szövetséget ajánlott, és 1000 milliárd forinttal segíti modernizációjukat. Ezen a téren Nyíregyháza irigylésre méltó helyzetben van, hiszen 90 milliárd forintból fejleszthet, lendületet adva ezzel az egész térségnek. Épül az uszoda, az atlétikai centrum, a szálloda, a Hübner friss beruházása pedig 125 új munkahelyet teremt. Tudom, hogy ezért a fejlesztésért nagyon komoly verseny folyt, és arról, hogy ez a beruházás nem Brazíliában, Kínában vagy az USA-ban valósul meg, hanem Nyíregyházán, a cég az elmúlt évek tapasztalatai alapján döntött. Ezzel tovább erősödnek a magyar-német gazdasági kapcsolatok, ahogy a járműipar is – mondta Szijjártó Péter és megköszönte a Hübner Magyarországba és Nyíregyházába vetett bizalmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában