bringa + szív

2019.09.28. 21:10

Egy nap az egészség jegyében (fotók)

Ellepték a Bringaváros 7.1 kerekezői szombat délelőtt és kora délután Nyíregyházát.

Tizenegy városrész lakói csatlakoztak a belvárosi programhoz és gyűjtötték menetlevelükben a pecséteket. A cél az volt, hogy a családok tartalmasan töltsék el együtt a szabadidejüket. Mindezzel egy időben a Kossuth tér több pontján szűrővizsgálatokat végeztek a szív világnapja alkalmából.

A két rendezvény közös megnyitóján dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: ahhoz, hogy a Bringaváros 7.1 útvonalát kényelmesen teljesíthessék a nevezők, megfelelően kiépített kerékpárút-hálózatra van szükség, a megyeszékhelyen pedig mostanra 71 kilométernyi összefüggő bicikliút épült ki. A sport, a mozgás a legjobb módja a betegségek megelőzésének. Erre a városlakóknak már nagyon sok lehetőségük van.

– A megyei kórház, az egészségügyi alapellátási igazgatóság és a városi önkormányzat több éve már szeptember utolsó hétvégéjén szervezi meg Nyíregyházán a szív világnapját, amit igyekszünk összekötni olyan eseményekkel, mint amilyen például a Bringaváros is – ismertette dr. Adorján Gusztáv. A kórház főigazgatója hozzátette: kerékpározás közben a szívünk szaporábban ver, ami azt jelenti, hogy jól működik test motorja.

– A korábban megszokott szűrővizsgálatokat, mint a vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, testtömegindex-mérés kiegészítettük Hepatitis C szűréssel – sorolt a szakember.

– Ahogy az már elhangzott, a mozgás nagyon fontos a betegségek megelőzésében, és az egészségügyi szűrésekkel szintén tehetünk az egészségünkért. Annak, aki csak egy kicsit is odafigyel magára, sokat segíthetünk abban, hogy teljes életet éljen – emelte ki köszöntőjében Csikós Péter, az egészségügyi alapellátási igazgatóság vezetője.

A kerékpár-szépségversenyre harminckét nevezés érkezett, a legtöbb szavazatot kapott kétkerekű tulajdonosa 30 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal térhetett haza a Kossuth térről, míg azok között, akik mindegyik pecsétgyűjtő ponton jártak, kisorsoltak egy vadonatúj biciklit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában