Jegyzet

2019.09.10. 10:01

Hallatlan hívások

Monacóira „lőttek” a mobiltelefonokkal, amint a 21 éves sportember habozás nélkül locsolta a győztesnek dukáló óriás pezsgőjét – azóta is Charles Leclerc nevétől hangos az autósok világa.

Ladányi Tóth Lajos

Remek formában van a Ferrari pilótája, a belgiumi futam után azon melegében az Olasz Nagydíjon is diadalmaskodott. A monacói Forma–1-es versenyző tette azért is visszhangos, mert 2010 óta ez az első győzelme a maranellói istálló reprezentánsának hazai környezetben.

Eközben Monaco hercege, II. Albert a Nemzetközi Öttusaszövetség tiszteletbeli elnökeként részt vett a sport­ág világbajnokságán. A szűk körű sajtóbeszélgetésen kitért honfitársára, Leclercre: nagyon tehetséges, realista, értelmes fiatalnak tartja, szerinte nemcsak az idén kell vele számolni, hanem a karrierje során máskor is, és biztos benne, hogy egyszer király, azaz világbajnok lesz.

A hétvégén maximális figyelem irányult a miniállamra: monacói számok jelentek meg több ezer magyar állampolgár telefonjának kijelzőjén szombaton éjszaka és vasárnap hajnalban. Az ismeretlen külföldi telefonszámok gyakori, ámde hívatlan vendégek, sokan űznek sportot abból, hogy visszaélnek egyes emberek esendőségével, akiknél pluszköltségek merülhetnek fel. Alkalmi, kétkedő öttusázóként kell viselkedni: nem szabad meglovagolni a lehetőséget, némi vívódás után be kell ismerni, hogy lövésünk sincs az egészről, és mielőtt virtuálisan fejest ugranánk a medencébe, úszás helyett a kezünket ne a visszahívásra használjuk, hanem arra, hogy futólépésben eltávolodjunk a hallatlanul felháborító hívogatástól. A telefonunkra is ráfér a kikapcsolódás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában