Nyíregyházi Egyetem

2019.09.10. 10:17

Határozott tervekkel érkező gólyák

Jeney Levente és Kordován Ivett is tudatosan választott magának szakot.

A Nyíregyházi Egyetemen 1249 elsős kezdte meg a 2019/20-as tanévet

Fotó: Dodó Ferenc

A Nyíregyházi Egyetemen is elkezdődött a 2019/20-as tanév, mégpedig egy ünnepi szenátusi üléssel. Ahogy arról írtunk: az ifjú egyetemistákat Halkóné dr. Rudolf Éva központvezető, dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester és Vassné dr. Figula Erika rektor köszöntötte.

 

Turizmus-vendéglátás szakon

A Kossuth-gimnáziumban érettségizett Jeney Levente turizmus-vendéglátás szakon kezdi meg tanulmányait a Nyíregyházi Egyetemen, a megyeszékhelyen élő fiatalember is részt vett a felsőoktatási intézmény ünnepi tanévnyitóján.

– Tudatosan választottam, nem csak úgy ráböktem egy szakra a felvételi tájékoztatóban – mondta lapunknak még az ünnepség előtt Levente, akiről kiderült: szeret emberek között lenni, beszélgetni, ismerkedni, ahogy az idegen nyelvekkel sem áll hadilábon, így kézenfekvő volt számára a turizmus-vendéglátás szak.

– Angolból egy középfokú nyelvvizsgám már van, emelt szinten érettségiztem, hamarosan nekiugrok a felsőfokúnak. Azt még nem tudom, pontosan mit tartogat számomra a jövő, de szeretnék a diploma megszerzése után a megyeszékhelyen dolgozni. A szak négyéves, és szerencsére sikerült államilag finanszírozott helyre bekerülnöm. A csoporttársak közül már van, akiket ismerek a debreceni gólyatáborból – tette hozzá Jeney Levente.

Pénzügyi területen

Kordován Ivett az ÉVISZ-be járt, a tanévnyitó és a gólyák eskütétele után azonban már egyetemi polgárnak vallhatja magát. Mint az megtudtuk tőle, a gazdálkodási és menedzsment szakra vették fel, s a hét féléves képzés elvégzése után kaphat diplomát.

– Mindig is könnyedén eligazodtam és kiismertem magam a számok és a pénzügy világában, így nem kellett sokat gondolkodnom azon, hová jelentkezzek. Konkrétan erre az egyetemre és erre a szakra akartam bekerülni, máshová nem is adtam be a jelentkezési papíromat. A diploma után nem szeretnék más városban vagy más országban dolgozni, a megyeszékhelyen képzelem el a jövőmet, mondjuk egy bankban szívesen dolgoznék – tekintett előre az újdonsült egyetemista, a nyíregyházi Kordován Ivett.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában